22 iulie 2024

Eveniment de promovare, la Târgoviște! ”România, grădina Europei. Descoperă comorile României”

expozitie17192014”Mă bucur să mă aflu, astăzi, alături de dumneavoastră la expoziția itinerantă ”România, grădina Europei. Descoperă comorile României”, eveniment pe care avem onoarea de a-l găzdui în orașul nostru, după ce și alte mari orașe (și anume București, Arad și Timișoara) au descoperit – în cadrul aceluiași proiect – destinații și obiective turistice, culturale și religioase, cele mai frumoase sate din România, tradiții și obiceiuri, muzee, sărbători și personalități care arată România așa cum este ea – o țară frumoasă, locuită de oameni capabili și vrednici.

Această inițiativă face parte dintr-un proiect desfășurat de Asociația Cele Mai Frumoase Sate din România (AFSR) și Autoritatea Națională pentru Turism, proiect al cărui obiectiv este cunoașterea, promovarea și valorificarea durabilă a valorilor naționale, România deținând unul dintre cele mai bogate patrimonii culturale și materiale din Europa, o parte din monumentele sau locurile sale fiind incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Inițiativa ASFR este binevenită, iar în calitate de partener în acest proiect, Consiliul Județean Dâmbovița sprijină acest demers și anume expoziția la care participăm astăzi, organizată pe parcursul a 3 zile, expoziție cu o grafică concepută special, astfel încât, vizitatorii să poată afla principalele valori, obiective turistice și culturale importante pentru fiecare județ.

Mă bucur că și Județul Dâmbovița se poate mândri cu un bogat patrimoniu cultural și natural. Înzestrat cu unele dintre cele mai frumoase peisaje naturale din România, județul nostru este locul unde tradițiile și obiceiurile străvechi sunt păstrate cu sfințenie.

Bucurându-se de forme de relief variate – munte, deal și câmpie, Dâmbovița deține și multe izvoare de cultură națională. Muzeele, bisericile și mănăstirile, rezervațiile naturale fac din Județul Dâmbovița o destinație perfectă pentru turiștii români și străini, un loc unde, la fiecare pas, poți simți pulsul istoriei și culturii.

În încheiere, aș dori să le adresez tuturor celor interesați să cunoască și să înțeleagă mai mult despre români și România îndemnul de a vizita Județul Dâmbovița, pentru a descoperi destinații turistice de excepție și comori care fac parte din moștenirea culturală a țării noastre!”

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial