29 martie 2024
Datele provizorii ale ultimului Recensământ – Judeţul Dâmboviţa are cu aproximativ 40 de mii de persoane mai puţin faţă de Recensământul din 2011

Datele provizorii ale ultimului Recensământ – Judeţul Dâmboviţa are cu aproximativ 40 de mii de persoane mai puţin faţă de Recensământul din 2011

COMUNICAT DE PRESĂ

PRIMELE DATE PROVIZORII PENTRU RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR, RUNDA 2021

Primele date provizorii ale Recensământului Populației si Locuințelor, runda 2021, prezentate la finalul anului 2022 conform calendarului de diseminare, sunt:

-populația rezidentă a județului Dâmbovița este de 479404 persoane.

Față de populația rezidentă înregistrată la Recensământul precedent din 2011 se constată o scădere cu 7,6%, respectiv 39341 persoane.

Comparativ cu populația țintă estimată pentru momentul de referință al recensământului, respectiv 1 decembrie 2021, populația rezidentă provizorie este mai mare cu numai 1497 persoane (0,3% mai mult). .

Populația rezidentă totală este prezentată și dezagregată pe județe, ceilalți indicatori fiind disponibili numai la nivel național. Până la finalul lunii ianuarie 2023, acești indicatori vor fi diseminați și la nivel de județ.
Datele complete și finale vor fi făcute publice, etapizat, începând cu luna mai a anului viitor și până la finalul anului 2023.

RPL 2021 a fost al 13-lea recensământ din istorie și primul din România organizat integral în format digital. Întregul proces al colectării datelor s-a desfășurat cu asigurarea confidențialității și protecției depline a informațiilor.

Direcția Județeană de Statistică Dâmbovița mulțumeste populației care a participat în număr foarte mare la procesul de recenzare. Această acțiune s-a desfășurat în condiții optime cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), care a oferit suportul tehnic și operațional. Recensământul s-a bucurat și de sprijinul activ al Prefecturii, Consiliului Județean precum și de cel al primăriilor.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial