23 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga – “Dâmboviţa, material de glume în presa centrală. De la probleme rezolvate cu băutură şi lăutari, la podul mai mic şi mai îngust, cu „picioare scurte””

Deputatul Daniel Blaga – “Dâmboviţa, material de glume în presa centrală. De la probleme rezolvate cu băutură şi lăutari, la podul mai mic şi mai îngust, cu „picioare scurte””

“Cele 2 benzi erau de fapt una sau cum a ajuns un pod să coste aproape 34.000 de lei pentru fiecare metru liniar

📰 În ultimele zile, județul Dâmbovița a devenit „material” de glume pentru presa centrală. Vinerea trecută, „artizan” a fost președintele PNL Dâmbovița, domnul Virgil Guran, care a declarat cu nonșalanță faptul că „rezolvă” problemele interne cu ajutorul băuturii și a lăutarilor.

Ieri, președintele CJ, domnul Corneliu Ștefan, a ținut să fie și el (din nou) în prim plan, anunțând cu surle și trâmbițe pe pagina personală a domniei sale faptul că noul pod care desparte comunele Corbii Mari și Odobești a fost inaugurat. Lucru lăudabil de altfel, căci e nevoie de astfel de proiecte…atâta doar că informațiile prezentate nu „se pupă” deloc cu realitatea!

🚧 Finanțat prin „celebrul” PNDL, podul trebuia să aibă, conform contractului de achiziție a proiectului, o lățime de 9 metri, să fie realizat pe 2 benzi și să coste 6.4 milioane de lei. În realitate, podul (decopertat anul trecut cu ajutorul unei bormașini, spre „deliciul” internauților) are acum o lățime de doar 7 metri, e realizat pe o singură bandă și a presupus un cost de 9.4 milioane.

Firește, se întâmplă uneori ca, din motive obiective, costul unui proiect să depășească estimarea. 3 milioane reprezintă o sumă uriașă însă iar partea cea mai proastă nu-i nici măcar asta…ci faptul că domnul Ștefan NU poate să spună de ce au fost cheltuiți suplimentar acești bani.

„Nu știu dacă e cu 50% mai mare sau mai mic”, se apără domnul președinte iar întrebarea mea e una singură, aici: cine ar trebui atunci să știe și cine ar trebui tras la răspundere?

📉 Bătând în retragere după articolul publicat în Libertatea (link în primul comentariu), oficialii Consiliului Judeţean dau vina pe proasta comunicare de pe Facebook, însă neregulile descoperite de către jurnaliști sunt în continuare „evitate”. Pesemne că podul e mai mic și mai îngust…pentru că ar avea „picioare scurte””, a precizat deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial