20 aprilie 2024
Şelaru – Fotbaliştii s-au pus cu PUMNII pe arbitru! Aşa ceva…

Şelaru – Fotbaliştii s-au pus cu PUMNII pe arbitru! Aşa ceva…

❚ Ionuţ Duţu, Viorel Danciu şi Radu Ion au ieşit destul de şifonaţi după meciurile din ultimul weekend ❚ Mai mulţi jucători ai echipei din Şelaru l-au luat la bătaie pe arbitrul Viorel Danciu, la un meci disputat la Vişina şi întrerupt din cauza incidentelor ❚ Radu Ion a fost şi el lovit cu pumnii şi picioarele de un jucător de la Ghineşti, dar a continuat meciul de teamă să nu fie linşat de gazde ❚ Ionuţ Duţu a fost şi el lovit de un spectator de la Finta, pe finalul meciului cu Comerţul Brezoaele

Nici nu au început bine competiţiile fotbalistice dâmboviţene şi au apărut deja primele scandalurile legate de arbitraj. Etapa a doua a Ligii a IV-a şi rundele inaugurale din Onoare şi Promoţie au adus primele incidente pentru cavalerii fluierului din judeţ. Astfel, sâmbătă şi duminică, pe terenurile din Finta, Vişina şi Ghineşti, asistentul Ionuţ Duţu, plus centralii Viorel Danciu şi Radu Ion, au făcut cunoştinţă cu pumnii şi picioarele fanilor, dar şi ale jucătorilor recalcitranţi.

În eşalonul de elită al judeţului, tuşierul Ionuţ Duţu a fost acroşat de un spectator al echipei gazdă, la meciul dintre Gaz Metan Finta şi Comerţul Brezoaele. În ultimele minute ale jocului, asistentul târgoviştean a anulat un gol fintenilor, pe motiv de ofsaid, iar un spectator a pătruns pe gazon şi l-a lovit pe arbitrul divizionar, la scorul de 4-4. Incidentul nu a degenarat, deoarece oamenii de ordine l-au îndepărtat rapid pe fanul fintean.

„Actul neplăcut în care am fost implicat a fost unul minor. După ce am anulat un gol gazdelor, pe motiv de ofsaid, suporterul a venit spre mine şi m-a lovit în şters, cu piciorul. Îmbucurător a fost faptul că spectatorul nervos a fost repede flancat de oamenii de ordine, care l-au scos de pe teren”, ne-a declarat Ionuţ Duţu.

La finalul jocului, disputa dintre Gaz Metan Finta şi Comerţul Brezoaele s-a terminat cu succesul gazdelor (5-4).

Viorel Danciu, lovit de jucătorii de la Șelaru

Un alt arbitru care a ieşit şifonat în ultimul weekend a fost Viorel Danciu. La o dispută din cadrul Ligii a V-a, seria Onoare 4, „fluieraşul” târgoviştean a pus punct mai devreme meciului dintre Voinţa Vişina şi Viitorul Şelaru, pe motiv că a fost lovit de mai mulţi jucători ai grupării oaspete.

Se pare că şase componenţii ai echipei din Şelaru au tăbărât cu pumnii şi picioarele pe Danciu, pe motiv că nu le-ar fi acordat nici o lovitură de la 11 metri, dintr-un total de trei, considerate de ei. După ce fost tăbăcit bine de jucătorii din Şelaru, arbitrul a fluirat sfârşitul jocului, la scorul de 2- 0 pentru gazde.

„Pe finalul primei reprize am fost bătut de fotbaliştii echipei oaspete, din simplul fapt că li s-a părut că am luate unele decizii contra lor. Am arbitrat cât am ştiut de bine şi cred că nu am dezavantajat vreo echipă. Din câte am văzut, m-au lovit vreo şase jucători de la Şelaru, dar numai pe patru dintre ei i-am recunoscut”, ne-a precizat ghinionistul arbitru prezent pe stadionul din Vişina.

Colegă de breaslă la acest joc i-a fost Adriana Ghiţă.

Radu Ion, la prima bătaie în cariera de arbitru

Un alt caz nefericit prezent pe arenele dâmboviţene a fost la meciul din Liga a VI-a, dintre Flacăra Ghineşti şi Unirea Racoviţă. La partida din Promoţie Sud, arbitrul central Radu Ion a fost pocnit zdravăn, în minutul 20, de jucătorul cu numărul 10 al gazdelor (Simion Moţoi), oprit dintr-o fază de atac, pe motiv de ofsaid. Cum fotbalistului din Ghineşti i-au cedat repede nervii, acesta a trecut la lovirea arbitrului, cu palmele şi picioarele, în apropierea suprafeţei de pedeapsă a echipei oaspete.

Imediat după incident, tânărul arbitru dâmboviţean l-a eliminat pe jucătorul bătăuş şi a vrut să pună capăt jocului. De frică să nu încaseze o nouă bătaie, la presiunea gazdelor, Radu Ion a dat din nou drumul la joc, la capătul căruia Unirea Racoviţa s-a impus cu scorul de 4-2. După încheierea disputei, fotbalistul bătăuş al gazdelor şi-a cerut scuze pentru evenimentele triste provocate în timpul meciului.

„În minutul 20, jucătorul cu numărul 10 al gazdelor m-a lovit cu pumnii şi picioarele, pentru că am oprit meciul, deoarece se afla într-o poziţie evidentă de ofsaid. După ce m-a batjocorit, imediat i-am arătat cartonaşul roşu şi am vrut să pun punct meciului. Cum am fost ameninţat şi forţat de gazde, a trebuit să dau din nou drumul la joc, pentru că astfel nu ştiu ce s-ar mai fi întâmplat. La final, jucătorul care m-a lovit şi-a cerut scuze pentru cele întâmplate. Arbitrez de aproape un an, dar asemenea lucruri nu mi s-au mai întâmplat pe un teren de fotbal”, ne-a declarat după meci arbitrul din Iedera.

Numeroasele evenimente triste din primele meciuri ale competiţiilor judeţene l-au făcut pe Ion Coman, preşedintele CJA, să declare că este neplăcut să se întâmple asemenea aspecte atât de prematur.

„Am auzit că au fost câteva incidente pe stadioanele dâmboviţene, în etapa de weekend. E foarte rău că s-a ajuns din nou la astfel de nenorociri, în ceea ce îi priveşte pe arbitri. Normal ar fi ca echipele şi jucătorii care au provocat scandal, să suporte consecinţe drastice. Cred că temperaturile ridicate au încins nervii multor oameni prezenţi pe stadioane”, a venit replica şefului CJA, după primele incidente din noul sezon competiţional.

Toate cele trei cazuri vor fi judecate joi, în cadrul Comisiei de Competiţii şi Disciplină, acolo unde sperăm să se apeleze la măsuri severe.

Ionuț Parghel | ionut.parghel@jurnaldedambovita.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial