24 aprilie 2024
„Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”, Marșul pentru viață, la Târgoviște

„Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”, Marșul pentru viață, la Târgoviște

La Târgoviște, peste 1.500 de tineri, elevi, studenți ai Universității „Valahia” și membri ai comitetelor de tineret parohial de la parohii din cuprinsul Eparhiei noastre, alături de preoții lor, dar și diverși credincioși au participat, sâmbătă, 26 martie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la cea de a XII-a ediție a Marșului pentru Viață.

Desfășurat sub genericul „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”, Marșul pentru viață a debutat, sub coordonarea Părinților Consilieri de la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, pe platoul din fața Catedralei Mitropolitane, unde după rostirea unei rugăciuni, a fost prezentat mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfinției Sale. În cadrul acestuia, a fost evidențiat faptul că darul sacru al vieții reprezintă bunul cel mai de preț pentru fiecare dintre noi și, de aceea, avem datoria de a-l proteja, de a-l susține și de a-l promova. De asemenea, mama și copilul trebuie să reprezinte o prioritate, nu doar pentru misiunea pastorală a Bisericii noastre, dar și pentru autoritățile de toate categoriile, familie, școală și pentru toți cei responsabili și interesați de mai binele nostru, al tuturor. Înaltul Ierarh a reafirmat cu tărie necesitatea păcii și a bunei înțelegeri între oameni, respingând în mod clar războiul și apreciind în mod deosebit pe toți cei care susțin nevoile numeroșilor refugiați, oferind bani și bunuri materiale.

După aceea, s-a mers prin centrul vechi al orașului Târgoviște, pe lângă locuri simbolice, precum Mânăstirea Stelea și Statuia Sfinților Martiri Brâncoveni, după care s-a revenit în fața istoricului locaș de cult, ctitorit de Sf. Voievod Neagoe Basarab, unde manifestarea s-a încheiat cu rostirea unei rugăciuni.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România, filiala Dâmbovița și Asociația Studenți pentru Viață, fiind susținut de Arhiepiscopia Târgoviștei.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial