18 aprilie 2024
Şeful Jandarmeriei Dâmboviţa -“Intervenim SPORADIC la menţinerea ordinii publice!”

Şeful Jandarmeriei Dâmboviţa -“Intervenim SPORADIC la menţinerea ordinii publice!”

„De la apariţia Legii 550/2005, Jandarmeria nu are în competenţă menţinerea ordinii publice. Ca atare, problema participării la menţinerea ordinii publice este sporadică, în funcţie de efectivele pe care le avem la dispoziţie. Principala atribuţie a Jandarmeriei este asigurarea şi restabilirea ordinii publice, aspecte care reies din lege. Deci participarea Jandarmeriei la menţinerea ordinii publice se face în funcţie de efectivele pe care le avem.

La Inspectoratul de Jandarmi Dâmboviţa, în anul 2011, au fost radiate peste 48 de posturi. Ele nu s-au mai recuperat şi nici nu se vor recupera. Competenţele noastre se întind şi spre zona montană, unde în viitorul apropiat o să înfiinţăm un nou post de jandarmi. Avem drepturile plătite la zi, stăm bine cu piesele de schimb şi carburanţii.

În ceea ce priveşte dotarea… Încercăm să asigurăm o dotare corespunzătoare, cu toate că unele mijloace de transport le avem achiziţionate de când erau mineriadele, din 1990. Am reuşit să fac unele achiziţii, cât am fost la conducerea Jandarmeriei Române, pe unele structuri de intervenţie rapidă şi cred că se vor continua. Ministerul este interesat să avem o Jandarmerie competitivă care să acţioneze în situaţii de criză”, spune Costel Gavrilă, şeful Jandarmeriei Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial