29 martie 2024
Şeful Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Găeşti,  acuzat de braconaj

Şeful Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Găeşti, acuzat de braconaj

Ştiţi care este culmea culmilor vânătoreşti şi care, cu siguranţă, va fi şi omologată? Să pleci cu autorizaţie la vânătoare de prepeliţe, să nu prinzi nici măcar guguştiuci sau coţofene şi să-ţi sară în maşină căpăţâna mistreţului cu colţi de argint, iar tu să nu ai habar. I s-a întâmplat zilele trecute chiar şefului Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi – Filiala Găeşti, Aurică Socoteanu. Cunoscut ca bun organizator de baluri vânătoreşti „ornate” cu specialităţi rare şi pomenite cu sughiţuri la microfon de lăutarii pofticioşi, Ică Socoteanu n-a călcat nicicând pre lege. Şi-apoi, zău, care şef ar bracona sau ar admite o astfel de faptă? Ca atare, credem în varianta domniei sale spusă poliţiştilor, cum că nu are habar cum a ajuns capul lighioanei în portbagajul maşinii proprietate personală şi că este ţinta unor întâmplări paranormale. Prin acea zonă cu sonde multe, se mai întâmplă şi alte fenomene la fel de paranormale. Nu zeci, nu sute, ci mii de metri de ţeavă de la fostul Sovrom se dezgroapă singură zi şi noapte şi dispare fără ca cineva să-i simtă lipsa. Se umflă doar nişte buzunare şi se păcăleşte statul. Dar aceasta este o altă poveste pe care o vom dezbate în curând. Posibil că acea căpăţână de mistreţ să se fi teleportat în maşina şefuţului chiar când a fost oprit de o patrulă (nedormită de o noapte), pentru a protesta împotriva împuşcării de-a lungul vremii a fraţilor porci. Ceasul rău. Şi, uite aşa, s-a pricopsit şeful Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi-filiala Găeşti cu un dosar penal de toată frumuseţea pentru braconaj şi i s-a mai ridicat şi puşca pentru verificări cu toate că, repetăm, nici usturoi n-a mâncat…

Abuzul agentului pasionat de „păcănele” sau bârfe şi şuşanele?

Petre N. susţine că a picat ca musca-n lapte în această poveste, că s-a aflat întâmplător în maşina cu căpăţâna buclucaşă oprită de poliţie El povesteşte că a fost la vânătoare de prepeliţe ziua şi că, având treabă, şi-a lăsat amicii la vânat şi s-a întors acasă. Şi-a pus arma în ladă şi si-a văzut de ale lui.

”În jurul orei 22, aceştia m-au sunat şi m-au invitat la un şpriţ acasă la un coleg de-al meu. M-am dus şi am băut cu ei până spre dimineaţă, când Socoteanu şi-a chemat fiul ca să conducă maşina. L-a oprit poliţia, l-a controlat, iar eu am coborât şi m-am dus acasă. A doua zi, au venit cei de la Arme şi Muniţii şi mi-au ridicat şi mie puşca din ladă, iar agentul Alin B. m-a bătut la secţie, m-a trântit pe jos, mi-a sucit mâinile la spate obligându-mă să declar că am avut şi eu puşca în maşină şi că am fugit acasă cu ea. Am martori pentru tot ce spun. Nu aveam cum sa fug pentru că m-ar fi prins imediat şi apoi nu mă duceam cu puşca la şpriţ. Vânătoarea mea se încheiase foarte repede în ziua aia, iar expertiza balistică va demonstra că nu am tras,” ne-a declarat Petre N. Omul ne-a mai spus că după bătaia încasată la Secţia de Poliţie Valea Mare a mers la Spitalul Găeşti, la Urgenţe, întrucât i s-a făcut rău. Aici a spus că a fost cotonogit de agentul Alin, în foaie s-a specificat „agresiune”, dar venind şi alte urgenţe a plecat acasă, iar asistentele au uitat să anunţe Poliţia Găeşti.

”M-a rupt în bătaie pentru că nu am acceptat să-l sprijin cu treburile lui murdare!”

Aceasta este declaraţia şocantă a lui Petre N., care îl acuză pe poliţist că l-a hărţuit mai bine de un an pentru a scoate bani cu ajutorul lui, prin vânzarea unui rezervor de 5 tone care s-ar afla într-o pădure din apropierea Găeştiului. ”Îl trimit pe Ferma să-l taie bucăţi, nu va şti nimeni. Apoi, împărţim banii şi ne vedem fiecare de treburile noastre!”, ar fi zis omul legii. Cine este însă Ferma? Un temut interlop din Valea Mare, care de ani de zile ar fi trăit din furat şi care, conform gurilor rele, îi controlează al dracului de tare pe poliţiştii din zonă. Agentul şef adjunct de la Valea Mare ar fi un împătimit al jocurilor de noroc şi ar avea datorii imense chiar la clanul Ferma, dar şi la foarte mulţi comercianţi din partea locului. Gurile rele din Valea Mare mai spun că toate ţevile de la Sovrom sunt dezafectate şi scoase de Ferma din pământ zi şi noapte. Ce fac oamenii legii în această situaţie? Cică îl escortează pe interlop şi îl păzesc, să nu care cumva să fie deranjat. Că dacă fură Ferma, e foarte bine, dar dacă vreun amărât s-ar duce să scoată o ţeavă să-şi facă un troc la porci, se pricopseşte urgent cu dosar penal. Poliţistul Alin B. ne-a sunat şi ne-a spus că acuzaţiile ce i se aduc nu sunt reale, că nu l-a bătut pe Petre N. şi că atunci când a oprit maşina lui Socoteanu, Petre N. s-a dus la portbagaj şi şi-a luat puşca. Omul legii l-ar fi imobilizat (de acolo ar avea vânătăile), dar acesta ar fi reuşit totuşi să fugă. Adevăr sau ficţiune? Rămâne ca cei abilitaţi să facă lumină în acest caz. Să sperăm că nu vor folosi lumina de la…lumânare, scrie Cronica Găeştiului.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial