26 aprilie 2024
EŞEC DUREROS! Atmosferă TRISTĂ la antrenamentul echipei de baschet CSM Târgovişte!

EŞEC DUREROS! Atmosferă TRISTĂ la antrenamentul echipei de baschet CSM Târgovişte!

Atmosferă tristă la antrenamentul de dimineaţă, susţinut de echipa de baschet CSM Târgovişte. Eşecul dureros cu rivala din Arad şi marele scandal creat în jurul transferurilor pentru o lună la Arad al celor mai bune două jucătoare, Cristina Ciocan şi Chrissy Givens, au dinamitat armonia de la echipă. Miercuri seară a avut loc o şedinţă dură, astfel încât toată lumea era ieri morcovită. La sală şi-au făcut apariţia şi Ciocan cu Givens, care se pregătesc cu CSM Târgovişte, chit că până pe 9 februarie sunt legitimate la Arad.

„Ca antrenor nu mi-a convenit să le lăsăm pe cele două jucătoare la Arad, însă când s-a pus problema să îi ajutăm, nu puteam fi eu Gică contra”, a declarat antrenorul Florin Nini pentru site-ul totalbaschet.ro. Dacă el, ca antrenor, nu a agreat această variantă, înseamnă că i-a fost impusă de preşedintele Ciprian Iugulescu? Să fim serioşi, iată ce declară preşedintele onorific Gabriel Boriga, pentru aceeaşi sursă.

„Acest artificiu al legislaţiei a fost aplicat doar pentru ca o echipă din România să câştige o cupă europeană împotriva unei echipe din străinătate…Se pare că ECHIPA MEA a reuşit să treacă peste toate situaţiile posibile şi a ales-o pe cea imposibilă”. Păi dacă e a ta primare, poate o ţii din banii tăi şi dacă vei pierde alegerile. Cu siguranţă vei atrage alături mulţi sponsori, că acum nu-i vedem pe nicăieri.

Aradul e pe ducă

Nu doar „Jurnal de Dâmboviţa” a abordat acest subiect sensibil, ziarele sau site-urile centrale, dar şi cele din Arad sau Satu Mare au oferit spaţii generoase acestei mascarade, ultimele lansând acuzaţii şi atacuri furioase, pe care o să le prezentăm într-un alt articol. Cert este că Givens şi Ciocan nu vor mai juca pentru Arad, echipă care este la un pas de desfiinţare.

„Târgovişte ne-a ajutat, aşa că nu se pune problema să blocăm revenirea jucătoarelor la echipa de acolo. Nici măcar ele nu ar vrea să mai continue acest transfer sau ajutor. Oricum nu ni le-am putea permite, situaţia financiară a echipei este foarte dificilă, luând în calcul chiar şi varianta desfiinţării. Dacă lucrurile nu se vor reglementa, în februarie putem renunţa, nu are rost să le încurcăm pe jucătoare dacă nu ne permitem să le achităm salariile”, ne-a transmis Dan Moraru, antrenorul campioanei din Arad.

„Toată bulibășeala a fost din cauza federației”

Tehnicianul arădean nu se aştepta ca aceste transferuri să ia traiectoria unui scandal şi aruncă vina pe federaţia, adică direct pe preşedintele Carmen Tocală. „Toată bulibăşeala a fost din cauza federaţiei, pentru că perioada de transferuri a fost legală, existând totuşi o lacună în regulament. Este adevărat că a apărut rugămintea preşedintelui federaţiei de a nu le folosi pe cele două în meciul cu Satu Mare, din semifinale. Nici nu aveam de gând să o facem, însă cei de la Satu Mare au aflat de aceste transferuri şi s-au comportat ca nişte mahalagii, făcându-ne cu ou şi cu oţet, ba chiar i-au anunţat şi pe ceilalţi adversari, cum că am face şmecherii pe mână cu federaţia. Atunci am spus că Satu Mare nu merită favoruri şi i-am transmis doamnei preşedinte că nu mai pot să mă ţin de cuvânt, aşa că le-am folosit pe cele două şi am câştigat. Am fi bătut şi în finală echipa din Cehia dacă la pauză nu ar fi intervenit arbitrajul în defavoarea noastră, profitând de plecarea din sală a preşedintelui federaţiei. Şi-au dat seama că au apărut supărări, iar oamenii au ştiut cum să ne cureţe. Ăsta este adevărul, Aradul ar fi câştigat Cupa Europei Centrale dacă doamna preşedinte nu pleca din sală”, a sunat declaraţia dură a lui Dan Moraru.

În ciuda insistenţelor noastre, Carmen Tocală nu a răspuns ieri pe telefonul mobil. În ziarul de luni veţi afla şi poziţia oficialilor de la Satu Mare, dar şi alte amănunte legate de subiect. „Satu Mare are echipă mai bună ca a noastră, mai ales după cele două transferuri efectuate în această iarnă”, a prefaţat Moraru derbiul de mâine, de pe Mureş.

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial