3 mai 2024
„Educație rutieră, educație pentru viață”, la Târgoviște!

„Educație rutieră, educație pentru viață”, la Târgoviște!

ed-rut „Educație rutieră, educație pentru viață”, la Târgoviște!

Vă invităm să fiți alături de noi!

Marți, 18 iulie, începând cu ora 08.45, în Piața Tricolorului din Târgoviște a avut loc festivitatea de deschidere a concursului național „Educație rutieră, educație pentru viață”.

De asemenea, pe parcursul a două zile, marți și miercuri, echipajele din 38 de județe își vor testa cunoștințele în domeniul circulației rutiere și îndemânarea în utilizarea bicicletei în parcul-școală.

Etapa națională a concursului „Educație rutieră, educație pentru viață” se va derula în incinta Școlii Gimnaziale Coresi din Târgoviște.

Miercuri, 19 iulie, începând cu ora 16.30, în amfiteatrul Liceului „Bălașa Doamna” va avea loc festivitatea de premiere a participanților.

www.mariusbuga.ro_images_scuterÎn conformitate cu prevederile legale în vigoare, pentru a conduce pe drumurile publice un moped este necesar ca acesta să fie înregistrat în circulaţie și să se deţină permis de conducere categoria AM.

Polițiștii de la rutieră au depistat doi bărbați în timp ce se deplasau cu mopede neînmatriculate și fără a deține permise de conducere.

De asemenea, unul dintre ei se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu alcooltestul, cel în cauză a prezentat o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Față de aceștia, polițiștii continuă cercetările în cadrul unor dosare penale, urmând ca la finalizarea lor să se propună soluție legală prin unitatea de parchet.

rutInfracțiuni la regimul rutier, reținute în sarcina a doi bărbați

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat din București.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii din Răcari au surprins un bărbat din Conțești în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism deși nu poseda permis de conducere.

Pe numele celor doi, polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

rut1Excesul de viteză, sancționat de polițiști

Polițiștii de la rutieră au continuat acțiunile pentru depistarea și sancționarea abaterilor comise de participanții la trafic.

Acțiunile au vizat îndeosebi conducătorii auto care încalcă regimul legal de viteză.

În cadrul activităților, polițiștii au constatat 8 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și au aplicat 232 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, 132 de șoferi au fost amendați pentru exces de viteză, dintre care 18 pentru depășirea cu 41-50 de km/h a vitezei maxime admise pe acel sector de drum și 2 pentru depășirea cu peste 50 de km/h a limitei legale.

De asemenea, au fost reținute 5 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

Vă reaminti că viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de trafic reprezintă principala cauză generatoare de evenimente rutiere negative.

www.mariusbuga.ro_images_rutieraAcțiuni pentru siguranța cetățenilor

În perioada 10-16 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat multiple acțiuni pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică pe timpul sezonului estival.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au fost sprijiniți și de efective de jandarmi.

Pe parcursul celor șapte zile, polițiștii au intervenit la 287 de evenimente, dintre care 212 au fost sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, s-au sesizat din oficiu cu privire la 40 de infracțiuni și au aplicat 2.311 sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 449.225 de lei.

Din totalul amenzilor, 245 au fost pentru nerespectarea regulilor privind ordinea și liniștea publică în conformitate cu prevederile Legii 61/1991.

Cele mai multe amenzi, 1995, au fost pentru încălcarea normelor rutiere potrivit O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 150 de permise de conducere, au retras 47 de certificate de înmatriculare și au confiscat bunuri în valoare de 3.755 de lei.

În perioada de referință, au fost suprinse în flagrant 23 de persoane care comiteau infracțiuni.

Totodată, au fost înregistrate două accidente de circulație grave soldate cu decesul unei persoane și rănirea gravă a alteia.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial