26 aprilie 2024
Echipaj de intervenţie, la Padina Fest

Echipaj de intervenţie, la Padina Fest

Festivalul “Padina Fest”, ce se desfăşoară în perioada 01-05 august 2012 pe Platoul Padina din munţii Bucegi, este singurul festival din România, organizat la peste 1.499 metri altitudine. Dacă ediția de anul trecut a stat sub semnul ecologiei, anul acesta, pe lângă obiectivul principal de protejare a naturii și ridicare a educației montane, Padina Fest pune un deosebit accent pe sport și mișcare în aer liber.

Pentru siguranţa participanţilor şi turiştilor prezenţi la acest eveniment, un echipaj de intervenţie de la Detaşamentul Pucioasa asigură zilnic, în această perioadă, intervenţia în cazul producerii unei situaţii de urgenţă.

Premergător începerii festivalului, cadre ale Inspecţiei de Prevenire au efectuat controale la unităţile de turism amplasate în zonă, iar pe timpul desfăşurării acestui eveniment execută activităţi preventive în rândul turiştilor, explicându-le acestora despre importanţa protejării mediului înconjurător, a naturii, prin prevenirea incendiilor de pădure, cu această ocazie distribuindu-se diverse materiale informative (pliante şi flyere) ce conţin recomandări privind apărarea împotriva incendiilor.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial