25 aprilie 2024
Echipa de baschet CSM Târgovişte o ţine din EŞEC ÎN EŞEC!

Echipa de baschet CSM Târgovişte o ţine din EŞEC ÎN EŞEC!

❚ În ciuda bugetului colosal pus la dispoziţie de CLM, CSM Târgovişte a bifat a treia înfrângere consecutivă în decurs de o săptămână, pierzând fără drept de apel cu Fenerbahce Istanbul (48-73), în etapa a doua din grupa B a Euroligii ❚ Eşecurile în lanţ ale baschetbalistelor i-au scos din sărite pe consilierii USL şi PP-DD, care solicită Clubului Sportiv Municipal să restituie banii alocaţi săptămâna trecută, 20 de miliarde lei vechi ❚ Astăzi, de la ora 17.00, va avea loc o şedinţa extraordinară, când se va constitui şi o comisie de analiză a activităţii şi a chelturii resurselor bugetare de către CSM Târgovişte ❚ Graţie unui management “performant”, clubul condus de Ciprian Iugulescu s-a ales cu conturile blocate de ANAF, după un control efectuat în urmă cu o lună, care a constatat că nu s-a plătit impozitul aferent veniturilor din premieri, de aproximativ 5 miliarde lei vechi ❚ Sursele noastre susţin că în cadrul clubului ar exista o stare tensionată între antrenorii greci, plus managerul Olga Masilionene, pe de o parte, şi conducătorii locali, pe de altă parte

Aşa cum era de aşteptat, CSM Târgovişte a bifat al treilea eşec consecutiv în decurs de o săptămână, pierzând fără drept de apel cu Fenerbahce Istanbul (48-73), în etapa a doua din grupa B a Euroligii. În ciuda bugetului colosal pus la dispoziţie de CLM, cu 40 de miliarde lei vechi în numai trei luni, echipa manageriată de Ciprian Iugulescu şi Marius Dobă nu-şi revine din pumni şi pierde pe bandă rulantă, atât în campionat, cât şi în cupele europene.

Seria neagră a început miercurea trecută, când formaţia târgovişteană a cedat la debutul în Euroligă, 75-76 cu Famila Schio, apoi s-a făcut de râs la ICIM Arad (60-69), o echipă cu un buget de 10 ori mai mic, pentru a fi spulberată la mijlocul săptămânii de Fenerbahce. Eşecurile în lanţ ale baschetbalistelor i-au scos din sărite pe consilierii USL şi PP-DD, care solicită Clubului Sportiv Municipal să restituie banii alocaţi săptămâna trecută, 20 de miliarde lei vechi, care ar fi mers în cea mai mare parte pentru premierea jucătoarelor lui Dikeoulakos.

Astăzi, de la ora 17.00, va avea loc o şedinţa extraordinară, când se va constitui şi o comisie de analiză a activităţii şi a chelturii resurselor bugetare de către CSM Târgovişte. “Dacă rezultatele comisiei vor fi în defavoarea conducerii clubului, vom cere schimbarea acesteia, iar acolo unde sunt fapte de natură penală, vom solicita implicarea instituţiilor statului”, promite liderul PP-DD Dâmboviţa, Radu Popa.

Cine a greşit, să plătească… din buzunar

Graţie unui management “performant”, CSM Târgovişte s-a ales cu conturile blocate de ANAF, după un control efectuat în urmă cu o lună, care a constatat că nu s-a plătit impozitul aferent veniturilor din premieri, de aproximativ 5 miliarde lei vechi. “Sunt persoane care au greşit şi normal ar fi să li se impute aceste penalizări şi amenzi, pe care le plăteşte primăria”, a venit solicitarea unui consilier USL. Preşedintele CSM Târgovişte, Ciprian Iugulescu, ar face bine să plătească din buzunarul propriu şi nu din banii clubului, adică publici, inclusiv onorariul casei de avocatură din Bucureşti angajată să acorde asistenţă juridică în procesul cu trustul Artpress, care se ridică la 16.152 lei, exceptând cheltuielile mărunte.

A trebuit să aşteptăm schimbarea politică, pentru ca organele statului să efectueze un control serios la Clubul Sportiv Municipal, unde iată că au depistat nereguli de ordinul miliardelor. Salutăm şi implicarea consilierilor USL şi PP-DD, care au solicitat constituirea unei comisii de analiză a activităţii CSM, începând cu anul 2011, care s-ar putea lăsa cu schimbarea lui Ciprian Iugulescu şi a oamenilor săi, numiţi în funcţii de PDL. “Jurnal de Dâmboviţa” lucrează la noi anchete privind activitatea CSM Târgovişte şi vom veni cât de curând cu alte dezvăluiri din interior.

Transferuri neinspirate şi tensiuni interne

Rezultatele foarte slabe înregistrate de CSM Târgovişte în ultima perioadă l-au deranjat şi pe primarul Gabriel Boriga, preşedintele onorific al clubului, care nu a ezitat să critice jocul echipei, dar şi pe sportive, în special după înfrângerea de la Arad. Din sursele noastre, jucătoarele care nu au convins ar fi primit doar jumătate din salariu, Florina Paşcalău şi Claudia Pop luând bani degeaba, fiind în continuare accidentate.

Prima ar fi plecat deja în Italia, pentru un control amănunţit, mai ales că ar fi trebuit să joace până acum. Reproşuri serioase se îndreaptă şi către staff-ul grec, stufos şi foarte scump, cu rezultate sub cele realizate în sezoanele precedente de Cătălin Tănase şi Florin Nini. Dezamăgitor este şi jocul echipei, atât Arad, cât şi Fenerbahce, umilind campioana României, fără să forţeze. Dacă ar fi evoluat la capacitate maximă, probabil că turcoaicele s-ar fi impus la o diferenţă de 40 de puncte, enormă pentru pretenţiile Euroligii.

Altfel, Boriga a ţinut să precizeze pentru totalbaschet.ro, că nu a negociat aducerea la Târgovişte a campioanei olimpice Sylvia Fawles, dar nici nu a părut dezinteresat de un posibil transfer al americancei. Sursele noastre susţin că în cadrul clubului ar exista o stare tensionată între antrenorii greci, plus managerul Olga Masilionene, pe de o parte, şi conducătorii locali, pe de altă parte.

Costin Mihai | costin.mihai@jurnaldedambovita.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial