28 aprilie 2024
Echipa de baschet a Târgoviştei, cea mai bună din România!

Echipa de baschet a Târgoviştei, cea mai bună din România!

Echipa de baschet a Târgoviștei aduce un nou motiv de mândrie orașului. La mai puțin de o lună de când a fost desemnată câștigătoarea Cupei României la baschet feminin, CSM Târgoviște adaugă o nouă victorie în palmares: într-un top intocmit de eurobasket.com, echipa de lângă Turnul Chindiei a fost desemnată cea mai bună echipă de bachet feminin din România.

În realizarea clasamentului s-au luat în considerare criterii precum rezultate în campionate interne, participarea la cupe europene și rezultate obtinute aici, rezultatele celorlalte echipe ale României în campionate, recordurile ultimelor cinci săptămâni, rezultatele sezoanelor precedente, dar și coeficientul baschetului in țară.

“E o mare onoare pentru noi să fim numiți cea mai bună echipă de baschet feminine din România. E o onoare, in primul rând, dar și o recunoaștere a muncii depuse de fete. Cred că această numire ne ambiționează și mai tare, ca la anul să urcăm și mai sus de atât in top. Până la urmă, nu reprezentăm doar Târgoviștea, ci intregul baschet feminin românesc”, a declarat Florin Nini, antrenorul CSM Târgoviște.

În clasamentul publicat pe eurobasket.com, CSM Târgoviște s-a clasat pe locul 60, fiind prima clasată a României. Topul este dominat de departe de echipe din Spania, Rusia și Turcia, care au ocupat primele 8 poziții din top 10.

Alte echipe românești prezente in top 100 sunt Alba Iulia (locul 81), ICIM Arad (locul 82), Alexandria (locul 83) și Târgu Mureș (locul 92).

Eurobasket.com împreună cu usbasket.com, latinbasket.com, asia-basket.com, africabasket.com și australiabasket.com este site-ul numărul 1 în lume dedicat baschetului, având cea mai mare acoperire despre acest subiect din peste 193 de țări și din 406 ligi.

9 coroane de campioană a României , 8 cupe , de două ori vicecampioană şi două medalii de bronz – aceasta este zestrea de invidiat a Târgoviştei baschetbalistice , de la începutul anilor 90 şi până în prezent . Palmaresul baschetului feminin târgoviştean rivalizează cu cel al marilor cluburi europene şi a făcut din echipa de lângă Turnul Chindiei un nume respectat in lumea sportului romanesc.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial