8 mai 2024

Echipă nouă pe malurile Cricovului! DINAMO DE MORENI!

❚ Se fac eforturi pentru a-l aduce ca antrenor pe Ionel Augustin, acum sub contract cu CS Buftea ❚ Chiar dacă localnicii pot vedea pe stadionul „Flacăra” meciuri de Liga a 3-a, nu se va renunța nici la juniorii republicani de la CSM Moreni ❚ „Sentimental sunt alături de acest nume, pentru că echipa este alta decât cea adevărată, una înființată în urmă cu trei ani și care se numește Flacăra Petrom”, atinge viceprimarul Constantin Dinu și delicatul subiect Flacăra, echipă ajunsă acum în județ, la Valea Lungă, dar care ar putea intra într-un parteneriat cu CSM Moreni

Cum colaborarea dintre autoritățile locale și conducerea clubului Flacăra Moreni continuă să fie alimentată cu orgolii nejustificate, s-a ajuns la o soluție interesantă pentru moment, dar mai puțin încurajatoare pentru cei care au rămas alături de vechea echipă. Fix peste două săptămâni va debuta la nivelul Ligii a 3-a Dinamo Moreni, o formație născută din colaborarea dintre municipalitate, cluburile Dinamo București și Prahova Tomșani.

Meciurile de pe teren propriu, plus antrenamentele aferente, se vor desfășura pe stadionul „Flacăra”, Moreniul venind și cu un fond de juniori, Tomșaniul punând la dispoziție locul din Liga a 3-a și lotul de jucători, pentru ca Dinamo să aducă cei mai buni juniori republicani, dar și alți tineri fotbaliști interesanți. Dacă va fi nevoie, vor mai fi transferați aici câțiva jucători de perspectivă din județ, obiectivul fiind menținerea în Liga a 3-a. Zilele acestea vor fi stabilite clar și coordonatele financiare, astfel încât să se știe concret ce cheltuieli revin fiecărui partener. Noua echipă va debuta marți, în Cupa României, la Moreni, cu mai vechea cunoștință Chimia Brazi.

E bine și pentru liceu

„Vom începe cu echipa celor de la Tomșani, pe care o vom completa cu juniori de la Moreni și de la Dinamo. Noi dorim ca, pe parcurs, echipa să fie în marea ei parte formată din juniori, alături de care să existe și câțiva jucători cu experiență. Având echipă de seniori la Moreni, putem semna contracte și cu cei care termină junioratul și care își pot continua aici cariera fotbalistică, beneficiind și de expunere la un nivel cu standardele impuse de Dinamo. Cei care confirmă aici vor face pasul către Liga a-2-a, iar apoi chiar la prima echipă a dinamoviștilor”, sună strategia gândită de viceprimarul Constantin Dinu, împreună cu partenerii din proiect.

„Prin această colaborare intenționăm să avem continuitate și la liceu, unde beneficiem de un cămin, terenuri de antrenament, profesori specializați, dar și de clase cu program de fotbal, începând cu a-V-a și până la a-XII-a”.

Mai vine „Oneață”?

Dacă cei de la Moreni au alte responsabilități la nivelul proiectului, staff-ul tehnic va fi stabilit de finanțatorul de la Tomșani și de conducerea lui Dinamo, iar prima ofertă i s-a făcut lui Ionel Augustin, un nume de legendă al clubului din Ștefan cel Mare, pentru care a marcat numai puțin de 87 de goluri.

„L-am sunat și eu pe domnul Augustin și mi-a spus că în acest moment este sub contract cu o altă echipă (CS Buftea), dar că urmează să se mai gândească. Pe noi nu ne interesează foarte mult numele antrenorului, important este că am depistat o soluție ca juniorii locali să aibă continuitate și că vom avea la Moreni fotbal de Liga a 3-a. Obiectivul va fi menținerea la acest nivel, Dinamo neavând alt scop, de vreme ce în Liga a 2-a evoluează echipa satelit”, l-am citat din nou pe viceprimarul Dinu.

Parteneriat CSM-Flacăra Moreni?

Trecând peste satisfacția de a avea și la Moreni o echipă de la Liga a-3-a, chiar dacă nu este ea 100% a orașului, nu ne ascundem regretul că Flacăra rămâne izolată la Valea Lungă, la nivelul Ligii a 4-a, asta dacă se vor găsi resurse financiare pentru a continua și aici. „Sentimental sunt alături de acest nume, pentru că echipa este alta decât cea adevărată, una înființată în urmă cu trei ani și care se numește Flacăra Petrom. Inițial am vrut să o includem și pe ea în acest proiect, dar nu se poate din anumite considerente. Noi vom păstra oricum structura de juniori CSM Moreni și e posibil ca aici să intrăm într-un parteneriat cu Flacăra, pentru Liga a 4-a, însă asta presupune investiții suplimentare și nu știu dacă ne permitem în acest moment”, a încheiat al doilea om din administrația morenară.

Costin Mihai

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial