26 aprilie 2024

DSVSA Dâmboviţa, controale peste controale în pieţe şi magazine!

www.mariusbuga.ro_images_carnePLAN DE ACŢIUNI

ce vor fi întreprinse în judeţul Dâmboviţa

pentru protejarea sănătăţii şi siguranţei cetăţenilor

în perioada Sărbătorilor de iarnă

În vederea supravegherii condiţiilor de desfacere a produselor alimentare şi nealimentare tradiţionale şi nu numai, precum şi pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguanţă publică în perioada sărbătorilor de iarnă, DSVSA Dâmboviţa – prin dispoziţia directorului executiv dr. Tolea Sandu – a dispus următoarele măsuri:

  1. Asigurarea permanenţei – inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică – la toate nivelurile, şi anume: DSVSA, circumscripţiile de control alimente, circumscripţii zonale.

  2. Prelungirea programului de lucru, începând cu 17 decembrie,  între orele 08,30 – 18,00 – sau până la terminarea tuturor solicitărilor din partea cetăţenilor -, afişarea la sediul circumscripţiilor a persoanelor care fac de serviciu, cu numărul de telefon la care cei interesaţi pot sesiza orice aspect privind eventualele încălcări ale legislaţiei sanitare veterinare.

  3. În şedinţa de lucru din data de 03.11.2014 de la sediul DSVSA Dâmboviţa, medicii veterinari concesionari au fost atenţionaţi asupra obligativităţii efectuării examenului trichinoscopic, precum şi a modului de informare a cetăţenilor asupra locurilor de elecţie pentru recoltarea probelor în vederea examinării trichineloscopice.

  4. S-a dispus alcătuirea de echipe mixte cu personal din cadrul Serviciului Antifraudă, Serviciului Control Oficial Siguranţa Alimentelor, care vor efectua controale în toate unităţile de industrie alimentară, pe tot lanţul alimentar, de la producere până la comercializare.

  5. Se vor alcătui echipe mixte cu alte autorităţi abilitate de la nivelul judeţului Dâmboviţa, inclusiv cu organele de poliţie, pentru control în trafic.

  6. Pentru o mai bună desfăşurare a controlului în teritoriu, s-a dispus de către directorul DSVSA o programare pe săptămâni a unităţilor ce vor fi controlate, conform următorului grafic:

  1. În săptămâna 01 – 05.12 se verifică depozitele alimentare, laboratoarele de patiserie-cofetărie, unităţile de panificaţie, pieţe agroalimentare, precum şi hale – producători particulari;

  2. În săptămâna 08 – 12.12 se vor verifica supermaketurile, hipermarketurile, unităţile de procesare carne, carmangerii, măcelării;

  3. În săptămâna 15 – 19.12 se verifică exclusiv unităţile de procesare a cărnii, carmangerii, măcelării;

  4. În săptămâna 22 – 30.12 se vor verifica unităţile de alimentaţie publică şi pensiunile agroturistice care organizează mese festive de Revelion.

  1. Acolo unde situaţia o impune, inspectorii DSVSA vor lua măsurile în conformitate cu legislaţia în vigoare, aplicând sancţiuni contravenţionale, emiterea ordonanţelor de suspendare a activităţii, confiscarea produselor neconforme.

  2. În toate pieţele agroalimentare, inspectorii DSVSA vor admite accesul numai al unităţilor sau persoanelor fizice înregistrate sanitar veterinar în conformitate cu Ordinul 111/2008. Vor interzice comercializarea produselor care nu sunt însoţite de documente care să ateste provenienţa acestora şi a alimentelor care – în urma controalelor sanitare veterinare – au fost declarate necorespunzătoare. Deasemeni, vor fi scoase de la comercializare produsele neetichetate sau cele la care nu se poate asigura trasabilitatea.

Director executiv,

Dr. Tolea Sandu

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial