28 septembrie 2022

DSP Dâmboviţa – Risipa de alimente, o problemă mondială

piatzaCOMUNICAT DE PRESĂ

ZIUA NAŢIONALĂ A ALIMENTAŢIEI ŞI A COMBATERII

RISIPEI ALIMENTARE

 

La data de 16 octombrie 2019 va fi celebrată ZIUA NAŢIONALĂ A ALIMENTAŢIEI ŞI A COMBATERII RISIPEI ALIMENTARE. Alimentaţia este o nevoie fundamentală a omului şi o condiţie necesară supravieţuirii şi prosperităţii fiinţei umane iar cu această ocazie atragem atenţia întregii societăţi asupra problemei siguranței și a risipei alimentare.

În perioada 1- 16 octombrie 2019 la DSP Dambovita organizează campania de celebrare a zilei naționale a alimentației și a combaterii risipei alimentare în cadrul subprogramului de promovare a unui stil de viaţă sănătos al Ministerului Sănătăţii.

Risipa de alimente este o problemă mondială care a căpătat o importanță din ce în ce mai mare pe agenda

publică și politică din ultimii ani. Importanța acestui subiect va continua să crească, în special având în vedere nevoia de a hrăni o populație mondială aflată în creștere.

Asigurarea securității alimentare a populației, este obligația fiecărui stat. Problema securității alimentare, a accesului populației la produse agroalimentare de bază și de calitate corespunzătoare, constituie o preocupare majoră cu care se confruntă, într-o măsură mai mare sau mai mică, toate statele lumii, dar în primul rând cele subdezvoltate sau în curs de dezvoltare. Asigurarea securității alimentare pentru toți indivizii, contribuie la liniștea socială, la stabilitate și prosperitate.

Scopul campaniei:este o inițiativă de informare şi de conştientizare a publicului larg privind problema siguranței și a risipei alimentare la noi în ţară.

Sloganul campaniei: Opriți risipa alimentară! Împreună să păstrăm planeta verde!

Obiectivele principale ale campaniei sunt: creşterea rolului şi a gradului de informare şi implicare a societăţii civile şi a publicului larg în realizarea şi implementarea politicilor publice în domeniul reducerii risipei de hrană din România și asigurarea siguranței alimentelor; promovarea pe agenda guvernamentală şi parlamentară a măsurilor privind reducerea risipei de alimente în România; conştientizarea decidenţilor politici asupra necesităţii aplicării urgente a Legii 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare şi a normelor de aplicare ale acesteia.

MESAJE CHEIE:

Împreună să păstrăm planeta verde!

Lupta contra risipei alimentare este o urgenţă mondială.

Cumpărând cu chibzuinţă, salvăm planeta.

Donați ce nu consumaţi!

Folosiți surse de apă și materii prime sigure!

 

DIRECTOR EXECUTIV, DIRECTOR EXEC. ADJ. SAN. PUB.,

DR. SORIN STOICA DR. GABRIELA COSTEA

Coordonator program,

Dr. Aquilina Mesina

Intocmit

Psih. Ivona Nita

 

1 exemplar

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial