22 iunie 2021

55050 de doze de vaccin antigripal, pentru judeţul Dâmboviţa

www.mariusbuga.ro_images_vaccin1COMUNICAT DE PRESĂ

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a primit şi a început distribuţia în teritoriu a vaccinului antigripal. Pentru sezonul epidemic 2019-2020, Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului nostru 55050 de doze de vaccin antigripal, disponibile în 4 tranşe şi anume:

⦁ tranşa I – 1840 de doze ;
⦁ tranşa a doua – 18350 de doze;
⦁ tranşa a treia – 18350 de doze;
⦁ tranşa a patra – 16510 doze.
Ca în fiecare an, campania de imunizare antigripală se derulează prin intermediul cabinetelor de medicină de familie. Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, în special cu afecţiuni respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, gravidele, personalul medical, conform strategiei Ministerului Sănătăţii şi recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale Centrului European pentru Controlul Bolilor.
Reamintim populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandăm tuturor persoanelor care intră în categoria cu risc crescut de îmbolnăvire, să solicite vaccinul gratuit.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial