1 mai 2024

DSP Dâmboviţa – Apa din nordul judeţului, minim 10 minute fiartă!

www.mariusbuga.ro_images_aparobCOMUNICAT DE PRESA

Referitor la situatia aprovizionarii cu apa a orasului Pucioasa si a localitatilor Doicesti, Vulcana Bai, Vulcana Pandele si Branesti, facem urmatoarele precizari:

Tinand cont de faptul ca pana la acest moment nu exista o alta sursa sigura de alimentare cu apa a zonelor amintite, s-a recomandat ca apa din reteaua de distributie furnizata din vechea sursa, sa fie consumata inclusiv pentru baut, numai fiarta si racita. Ea va fi supusa procesului termic pentru cel putin 10 minute.

Exclusiv, pentru unitatile spitalicesti cu paturi si pentru unitatile de invatamant, alimentarea cu apa potabila se va face cu cisterna aprovizionata numai din surse autorizate sanitar.

Pentru sugarii alimentati cu lapte praf, Unitatile Administrativ Teritoriale din zonele afectate, cu sprijinul Filialei de Cruce Rosie Dambovita, vor distribui apa plata imbuteliata.

Pana in acest moment nu ne-au fost semnalate cazuri de imbolnaviri prin boala diareica acuta, sau alta simptomatologie digestiva, in relatie cu consumul de apa.

Directia de Sanatate Publica Dambovita va monitoriza permanent masurile intreprinse de Compania de Apa Targoviste Dambovita pentru remedierea acestei situatii.

DIRECTOR EXECUTIV, PURTATOR DE CUVANT,

Dr. Sorin STOICA Cons. Marinela POPA

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial