27 aprilie 2024
Cum a scos Poliţia Dâmboviţa 89 de mii de lei, din 541 de sancţiuni, în doar trei zile

Cum a scos Poliţia Dâmboviţa 89 de mii de lei, din 541 de sancţiuni, în doar trei zile

Cei peste 200 de poliţişti au acţionat zilnic pe raza întregului judeţ, nefiind înregistrate evenimente deosebite

În contextul sărbătoririi Rusaliilor pe raza întregului judeţ au acţionat zilnic peste 200 de poliţişti, fiind angrenate efective de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a fraudelor, investigaţii criminale, intervenţie rapidă.

Poliţiştii au întreprins măsuri pentru asigurarea unui climat de siguranţă, pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor, dar şi pentru anticiparea eventualelor riscuri ce pot afecta climatul social în zona lăcaşurilor de cult, a locurilor aglomerate, în care s-au desfăşurat manifestări religioase şi culturale (municipiul Moreni, localităţile Băleni şi Măneşti), cu mare afluenţă de public, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

De asemenea, pe toate categoriile de drumuri, au acţionat peste 80% din efectivele de poliţie rutieră, astfel încât nu au fost înregistrate blocaje în trafic sau accidente rutiere.

Ca urmare a acţiunilor întreprinse de către poliţiştii de la ordine publică, rutieră, transporturi, investigaţii criminale, combaterea criminalităţii organizate şi investigarea fraudelor, în perioada minivacanţei au fost aplicate 541 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 89 000 de lei, pentru încălcarea normelor rutiere, pentru acte de comerţ ilicit, pentru transport ilegal de material lemnos sau pentru nerespectarea unor prevederi legale privind ordinea şi liniştea publică.

Exemplu: În urma unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii sustragerilor de material lemnos, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au depistat două persoane care transportau material lemnos esenţă fag, fără a deţine documente legale de provenienţă pentru acesta.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a celor două persoane cu amendă în valoare de 4000 de lei, precum şi la ridicarea în vederea confiscării a materialului lemnos.

Totodată, poliţiştii rutieri au depistat în trafic 83 de conducători auto, aflaţi la volanul autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, iar 147 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru exces de viteză.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial