27 aprilie 2024
Droguri de risc, cu 50 de lei bucata, pentru consumatori din Dâmboviţa şi Bucureşti. 4 indivizi, în vizorul anchetatorilor

Droguri de risc, cu 50 de lei bucata, pentru consumatori din Dâmboviţa şi Bucureşti. 4 indivizi, în vizorul anchetatorilor

CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC

La data de 1 martie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.-B.T. Dâmbovița, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc, în formă continuată.

La data de 1 martie 2024, a fost dispusă reținerea a 4 persoane, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada iulie 2020 – februarie 2024, la diverse intervale de timp, persoanele cercetate ar fi comercializat și oferit cu titlu gratuit, în diferite ocazii, cantități de canabis, unor consumatori din municipiul București și din județul Dâmbovița.

Materialul probator administrat în cauză a relevat faptul că persoanele cercetate și-ar fi creat o rețea stabilă de clienți, comercializând drogul de risc cu prețul de 50 de lei, pentru o doză, interacțiunea între vânzător și cumpărător realizându-se stradal.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în municipiul București și în județul Ilfov, au fost ridicate cantități de canabis, mai multe grindere, un cântar de precizie, obiecte purtând urme de materie vegetală, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

De asemenea, față de o persoană sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere, fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu.

Aceasta a fost depistată în seara de 29 februarie 2024, în municipiul București, în timp ce deținea o cantitate de drog de risc.

Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița, cu propunerea de arestare preventivă a trei dintre persoanele reținute. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate București, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploiești, Brigăzii Rutiere din Poliția Capitalei și al polițiștilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița. La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

sursa: Poliţia Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial