27 aprilie 2024
Cum au fost păcăliţi doi soţi, din Teiş, prin metoda accidentul. “Plângea şi țipa!”

Cum au fost păcăliţi doi soţi, din Teiş, prin metoda accidentul. “Plângea şi țipa!”

meto1 În ciuda avertismentelor repetate ale autorităţilor, metoda accidentul continuă să facă victime. De data aceasta, în plasa infractorilor au picat doi soţi din Dâmboviţa.

Oamenii au rămas fără 20.000 de lei, după ce au primit un telefon de la o persoană care s-a dat drept fiul lor. Bărbatul spunea că are nevoie de bani ca să scape de închisoare, după ce ar fi lovit o femeie pe trecerea de pietoni.

metoCei doi soţi locuiesc singuri în satul Teiș, din comuna Şotânga. Fiica lor, care lucrează în străinătate, este cea care le-a trimis bani să-şi poată ridica o nouă casă. Oamenii sunt convinşi că indivizii care i-au tras pe sfoară au avut complici din sat.

meto2“Plângea, țipa şi spunea că a făcut accident. Eu întrebam, cine, cine e la telefon, cine a făcut accident. Eu! Tu, Ovidiule, tu eşti? Da, mama, da, am făcut accident. Păi unde ai făcut accident? În oraş, am dat peste o femeie”, a povestit păgubita Aneta Voicu.

Păgubiţii povestesc că au stat de vorbă cu persoana respectivă, la telefon, mai bine de o oră, timp în care un alt individ a venit la poarta lor să ia banii.

meto3“Mi-a spus, domne, sunt procurorul de caz, sunt două variante pentru a scăpa fiul dumneavoastră, prima este arestul preventiv, 30 de zile, cu dosar penal, a doua, prin împăcare cu victima. Daţi o sumă de bani pe numele Eleonorei Vasilescu, ar nu mai face puşcărie. Am zis dăm tot ce avem să scăpăm copilul”, a spus soțul femeiii, Spiridon Voicu.

meto5Oamenii şi-au dat seama că au fost înşelaţi abia după ce i-au dat bărbatului 20.000 de lei. Poliţiştii trag încă o dată un semnal de alarmă, mai ales că, în aceeaşi zi, alte două femei din judeţ au fost la un pas de a fi păcălite în acelaşi mod.

Adelina Torcică, purtător de cuvânt IPJ Dâmbovița: “Nu daţi curs solicitărilor de a trimite sau înmâna bani, indiferent de impulsul emoţional. Verificaţi dacă într-adevăr rudă respectivă a fost implicată într-un accident de circulaţie.”

Poliţiştii au deschis în acest caz un dosar penal pentru înşelăciune. Dacă vor fi prinşi şi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă până la 5 ani în spatele gratiilor.

meto4

Sursa: Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial