20 aprilie 2024
DRAGOSTE… CU SUPRATAXĂ! Un tânăr,  din Pucioasa, își căuta jumătatea, dar s-a ales cu ditamai paguba!

DRAGOSTE… CU SUPRATAXĂ! Un tânăr, din Pucioasa, își căuta jumătatea, dar s-a ales cu ditamai paguba!

videochatÎn căutarea sufletului pereche, un tânăr, de 39 de ani, din Pucioasa, s-a ales cu ditamai paguba!

Bărbatul a găsit un anunț la matrimoniale, cu poza unei domnișoare frumoasă foc și a făcut greșeala să sune la un număr cu suprataxă.

Femeia aflată la capătul firului l-a ținut la telefon pe june zeci de minute, timp în care i-a spus vorbe dulci și câte-n lună și-n stele.

Omului nu îi mai venea pur și simplu să închidă apelul și a petrecut clipe de vis în compania telefonică a focoasei partenere.

Numai că atunci când i-a venit factura telefonică, apelantul a zis că moare de inimă. Avea de plată peste 900 de lei!

Abia atunci a realizat că povestea de dragoste de la capatul firului era doar o afacere, iar dragostea căutată l-a lăsat cu buza umflată și cu factura… și mai umflată!

 

Poliţia dâmboviţeană atrage atenţia:

Manifestaţi prudenţă! Atenţie la înşelăciuni!

Poliţia Oraşului Pucioasa a fost sesizată de un bărbat că a fost înşelat.

Din cercetări a rezultat că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, acesta a accesat un site cu anunţuri matrimoniale unde a cunoscut o tânără cu care a conversat prin sms-uri.

Ulterior, la momentul emiterii facturii de telefonie mobilă, în valoare de 900 de lei, bărbatul a realizat că a fost înşelat, mesajele fiind transmise la un număr cu suprataxă.

Pentru a nu deveni victima unor înşelăciuni prin apeluri la numere cu suprataxă, poliţiştii vă informează:

Apelarea sau transmiterea de SMS-uri către numere scurte este, de regulă, taxată suplimentar, fiind disponibilă pentru majoritatea utilizatorilor de servicii de telefonie.

Prin aceste numere, clienţii beneficiază de diverse servicii cu valoare adaugată, cum ar fi suport tehnic, imagini şi sunete peciale pentru telefonul mobil concursuri şi jocuri sau anumite aplicaţii ce pot fi descărcate pe telefonul mobil.

De multe ori utilizatorii nu îşi dau seama că, prin faptul că au apelat, au trimis un SMS sau au răspuns la un SMS primit de la un astfel de număr, s-au abonat ori au solicitat anumite servicii pentru care, în general, sunt taxaţi suplimentar.

Astfel, înainte de a se abona sau de a solicita astfel de servicii, utilizatorii trebuie să acceseze site-ul operatorului lor de telefonie pentru a se informa atât cu privire la tarifele percepute, cât si cu privire la modalitatea prin care pot afla mai multe detalii despre costul acestor servicii.

Apelurile sau SMS-urile către numerele naţionale scurte interne sunt, de cele mai multe ori, taxate cu un tarif mai mare decât cel practicat pentru un apel/SMS în reţea sau pe plan local, nefiind scăzute din minutele sau SMS-urile incluse în abonamente/extraopţiuni.

Costurile suplimentare apar pe factura de telefonie mobilă în cazul posesorilor de abonamente sau sunt direct scăzute din creditul disponibil, în cazul celor care au cartele preplatite.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial