18 septembrie 2021
Dragoş Popescu, senator USRPLUS Dâmboviţa – “Accesul către Festivalul Padina se face pe un drum închis de poliție circulației publice, încă din 2016”

Dragoş Popescu, senator USRPLUS Dâmboviţa – “Accesul către Festivalul Padina se face pe un drum închis de poliție circulației publice, încă din 2016”

“Astăzi începe Festivalul Peștera-Padina organizat de Consiliul Județean Dâmbovița și care se va desfășura până duminică, 25 iulie. Președintele CJD a anunțat că “se ajunge în cele mai bune condiții în Platoul Padina pe drumul de pe partea dreaptă a Lacului Bolboci.

Astfel, weekend-ul acesta putem merge, în siguranță, la festival”.

Realitatea este că accesul către festival se face pe un drum închis de către poliție circulației publice încă din 2016. De ce? Pentru că nu este un drum sigur.

Mai mult, bucata de drum pe care doritorii sunt invitați să o folosească alternativ (partea dreaptă a lacului Bolboci), este drum forestier în administrarea Direcției Silvice. Accesul auto spre platoul Peștera-Padina, unde are loc festivalul, se face, începând de la intersecția DJ 713 A (dinspre Cota 1000) cu DJ 714, exclusiv pe un drum închis circulației publice.

Voi solicita răspunsuri de la instituțiile responsabile la următoarele întrebări:

Către CJD – Cum garantați, în calitate de administrator al drumului oficial închis, circulația în siguranță a participanților la festival? Cum ați informat cetățenii că accesul către festival se face pe segmente de drum închise publicului, prin urmare pe propria răspundere? Ce măsuri ați luat pentru a bloca accesul pe un drum închis care pune în pericol siguranța oamenilor?

Către Instituția Prefectului Dâmbovița – Având în vedere hotărârea 135/ 20.07. 2021 a CJSU, în ce locuri vor fi montate indicatoare pentru interzicerea deplasării pe DJ 714? Cum asigurați blocarea accesului pe un drum închis circulației publice din motive de siguranță?

Către Direcția Silvică Dâmbovița – Segmentul de drum forestier de pe partea dreaptă a lacului Bolboci, aflat în administrarea Direcției Silvice, este deschis circulației publice? Vă rog să îmi trimiteți dispoziția/ hotărârea prin care acesta a fost (re)deschis circulației publice.

Către Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița – Drumul Județean 714 este închis circulației publice? De cât timp și din ce motive? Ce măsuri veți lua pentru informarea cetățenilor și asigurarea accesului în siguranță al participanților la festival pe platoul Peștera-Padina?

foto credit: pagina de facebook Corneliu Ștefan”, a precizat Dragoş Popescu, senator USRPLUS Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial