28 martie 2024
Dragomireşti -„Școli conectate la comunitate”

Dragomireşti -„Școli conectate la comunitate”

18136160_1385132608210951_682307340_n“Şcoala este mai mult decât un spaţiu unde elevul acumulează conţinuturi, reprezentând locul în care membrii comunităţii îşi aduc aportul la instruirea elevilor, dând învăţării o “relevanţă locală”.
Este nerealist să cerem elevilor să asimileze cantităţi foarte mari de informaţie care le sunt uşor accesibile online, fiind de dorit şi relevant să poată aplica ceea ce au acumulat  în folosul comunităţii, al societăţii în general.
Şcoala Gimnazială Dragomireşti  face parte din  grupul celor 30 de şcoli care implementează proiectul pilot “Şcoli conectate la comunitate”, cu sprijinul Fundaţiei Noi Orizonturi.
În cadrul proiectului scoala@com_unitate sunt dezvoltate doua standarde ale şcolilor comunitare, Voluntariat şi Învaţare relevantă, prin intermediul a 6 activităţi desfaşurate în perioada aprilie – noiembrie 2017.
Scopul proiectului constă în schimbarea viziunii tradiționaliste a școlii, prin promovarea și susținerea intereselor comune ale elevilor.
Ieri, s-a desfăşurat prima activitate a proiectului, “Şcoala mea, grădina mea!”, în cadrul căreia a fost creat un spaţiu de recreere pentru elevi în timpul pauzelor, cu băncuţe, aranjamente florale şi  amenajarea spaţiului verde.
       18136358_1385305071527038_1132490128_nAceastă activitate a proiectului a atras un numar semnificativ de voluntari din rândul elevilor, al cadrelor didactice şi membrii ai comunităţii, întărindu-se relaţia şcoală-comunitate. Climatul a fost relaxat, placut, iar implicarea elevilor deosebită, aceştia fiind parteneri la propria formare.
Mulţumim Primariei pentru sprijinul acordat şi Fundaţiei Noi Orizonturi pentru oportunitatea implementării proiectului. Consider că este o zi deosebită în viaţa şcolii Gimnaziale Dragomireşti, în care a fost consolidat parteneriatul şcoala-familie -comunitate, în sprijinul formării unei personalităţi dezirabile a elevilor acesteia.
Lumea devine mai bună prin educaţie, iar educaţia în mileniul III nu se poate face decat cu sprijinul familiei şi al comunităţii, în şcoli cu învăţământ flexibil şi de calitate”, a declarat prof.Cristian Dragomir, directorul Şcolii Dragomireşti.
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial