20 aprilie 2024
Președintele Țuțuianu cere FINALIZAREA lucrărilor în școlile dâmbovițene PÂNĂ LA FINELE SĂPTĂMÂNII!

Președintele Țuțuianu cere FINALIZAREA lucrărilor în școlile dâmbovițene PÂNĂ LA FINELE SĂPTĂMÂNII!

‘Am susținut în cursul acestei dimineți o conferință de presă la sediul CJD pe subiectul încălzirii școlilor din municipiul Târgoviște. Mai multe motive au determinat această luare de poziție:

– am constatat că, voit sau neintenționat, în presă este întreținută o anumită confuzie cu privire la responsabilități pe acest subiect. Informații distorsionate, incorect prezentate, adăugate la comportamentul unora care merg prin școli și vorbesc tot felul de prostii, creează o percepție falsă.

– trezirea celor care au abilitare legală de a rezolva problema.

Cu privire la responsabilități, cred că este corect să înțeleagă toată lumea un lucru: RESPONSABILUL SE CHEAMĂ PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TÂRGOVIȘTE! Ea este cea care are abilitarea legală să asigure finanțarea unităților școlare, ea este cea care a făcut proiectele și care se ocupă de implementarea lor, ea este cea care a organizat licitațiile. Nu are nici Consiliul Județean, nici Inspectoratul Școlar vreo atribuție legală în acest sens, oricât de mult le-ar plăcea unor „amici” să inventeze asta.

Ca atare, somez primarul municipiului Târgoviște să-și facă treaba! Asta însemnând ca, în cea mai mare urgență, mobilizând toate resursele, să realizeze proiecte, să emită certificate de urbanism și autorizații de construcție, acolo unde e cazul. Cred că e treaba primarului să invite imediat la o discuție conducerile firmelor care execută lucrări și să le ceară finalizarea lor ÎN CURSUL ACESTEI SĂPTĂMÂNI! Faptul că existe contracte cu termene în luna februarie mi se pare pur și simplu o nebunie.

Mai departe, și Primăria, și școlile trebuie să-și asigure echipe de intervenție rapidă din 2 motive: lucrările s-au făcut cum s-au făcut (eu nu am deloc convingerea că starea tehnică estea cea corespunzătoare) și avem mai multe unități cu instalații foarte vechi, unde e posibil să se producă avarii’, precizează președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial