20 aprilie 2024
Două vietnameze, salariate ale abatorului de pui din Crevedia, depistate cu noul coronavirus

Două vietnameze, salariate ale abatorului de pui din Crevedia, depistate cu noul coronavirus

1-puifabrica-ssCOMUNICAT DE PRESĂ

Referitor la apariţia unor cazuri de îmbolnăvire cu SARS- CoV-2 la personalul angajat în cadrul unui abator de păsări de pe raza comunei Crevedia, facem următoarele precizări:
În seara zilei de 25 mai 2020, Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa i-au fost transmise buletinele de analiză care confirmau prezenţa virusului SARS –CoV- 2 la două persoane de sex feminin, de naţionalitate vietnameză, salariate în cadrul acelei societăţi comerciale.
Marţi 26 mai 2020, a fost demarată ancheta epidemiologică şi în acelaşi timp s-a efectuat şi un control igienico-sanitar care a evidenţiat că la nivel de fabrică au fost implementate măsurile prevăzute de Ordinul comun MS/ MMPS nr. 831/3577/2020, dar au existat neconformităţi în ceea ce priveşte spaţiile de cazare ale angajaţilor. Conform opiniei specialiştilor D.S.P. Dâmboviţa, acest lucru a favorizat răspândirea infecţiei cu noul coronavirus, iar pentru acest motiv societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 20000 lei, conform HG 857/2011.
În cadrul anchetei epidemiologice au fost identificate 72 de persoane contacte apropiate , din care 3 de la locul de muncă si 69 din spaţiul de cazare. Pentru aceştia s-a dispus măsura izolarii la adresa de reşedinţă pentru o perioadă de 14 zile, cu monitorizare medicală.
S-a impus efectuarea dezinfecţiei terminale a spaţiilor de cazare, a celor de lucru şi a spaţiilor anexe folosite de cele două angajate infectate cu virusul SARS-CoV-2, dar şi întocmirea, implementarea şi respectarea unor proceduri operaţionale în conformitate cu Ordinul 831/3577/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activității la locul de muncă în condiții de securitate și sănătate în muncă, pe perioada stării de alertă.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial