9 mai 2024

Două raţe sălbatice le-au adus dosar penal unor vânători, la Viişoara!

vanatoareAcțiuni ale polițiștilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmboviţa au depistat pe raza localității Viișoara doi bărbați de 48 și 56 de ani, având asupra lor arme de vânătoare, muniție și două rațe sălbatice.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză au organizat o partidă de vânătoare pe fondul cinegetic din Ungureni, în baza unei autorizații colective, însă vânatul nu era înscris în autorizație.

Cei doi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic, iar vânatul, armele de vânătoare, permisele de vânătoare, precum și autoturismul cu care bănuiții se deplasau, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, polițiștii au depistat doi bărbați în timp ce dețineau la domiciliu mai multe componente pentru fabricarea cartușelor de vânătoare, precum și muniție confecționată ilegal.

Totodată, în urma unor controale la domiciliile unor deținători legali de arme, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 la Legea 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor și două la Legea 407/2006 privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic, în trei cazuri fiind dispusă și măsura anulării dreptului de deținere, port și folosire a armelor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial