28 aprilie 2024
“Domnul ne oferă o extraordinară lecție de a nu judeca niciodată greșit și superficial pe cei de lângă noi”

“Domnul ne oferă o extraordinară lecție de a nu judeca niciodată greșit și superficial pe cei de lângă noi”

SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE ÎN DUMINICA LUI ZAHEU VAMEȘUL

-ÎNTÂLNIREA CU MÂNTUITORUL HRISTOS TRANSFORMĂ ȘI ÎNNOIEȘTE ÎNTOTDEAUNA FIINȚA UMANĂ-

În Duminica a 32-a după Rusalii (a lui Zaheu), în ziua de 21 ianuarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala din Târgoviște.

Însoțit de un sobor de preoți și de diaconi, în prezența a numeroși credincioși, Înaltul Ierarh a hirotonit întru preot pe tânărul diacon Ionel Mutu, pe seama Parohiei Glogoveanu.

Mitropolitul Nifon a aprofundat, în cuvântul său, importanta semnificație pe care întâlnirea înnoitoare dintre vameșul Zaheu și Mântuitorul Hristos o are pentru educația și identitatea noastră creștină în contemporaneitate. Psihologul și Pedagogul prin excelență, cunoscând nevoia de convertire a lui Zaheu, dar și superficialitatea cu care era judecat de către contemporanii săi, Domnul ne oferă o extraordinară lecție de a nu judeca niciodată greșit și superficial pe cei de lângă noi. Astfel, El îl tratează pe vameșul Zaheu, un mare păcătos, cu deplină iubire, cu impresionantă răbdare și cu mare bunăvoință, de aceea, naște în conștiința lui un profund sentiment de schimbare și o extraordinară dorință de convertire la calea cea dreaptă. Zaheu s-a convertit și L-a urmat pe Hristos, dându-și seama că acumularea de bogății, mai ales pe cale necinstită, nu poate aduce niciodată pace, liniște și bucurie sufletului, ci multă nefericire. Întotdeauna bogățiile trebuie puse în slujirea aproapelui, pentru a face bine și pentru a susține nevoile din comunitățile în care trăim. Iubirea și dreptatea sunt cele două mari virtuți pe care textul Evangheliei din această zi ni-l transmite, îndemnându-ne să le promovăm în viețile noastre, urmând exemplul de pocăință al vameșului Zaheu, păcătosul care a devenit un generos dăruitor și următor al Mântuitorului Hristos.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial