19 aprilie 2024
Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște

Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște

Webp.net-resizeimageComunicat de presă

Însoțit de preoți și diaconi, cu prilejul Duminicii lui Zaheu Vameșul, în ziua de 26 ianuarie 2020, în prezența a numeroși credincioși, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște.

Cu acest prilej, Mitropolitul Nifon a hirotonit întru preot, pe seama Parohiei Meri, Protoieria Găești, pe tânărul absolvent al Facultății de Teologie a Universității Valahia din Târgoviște, Alin Marius Paraschiv.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a evocat personalitatea vameșului Zaheu care s-a convertit în urma întâlnirii cu Mântuitorul Iisus, transformându-și din temelii viața sa, devenind dintr-un om bogat material, dar nepăsător față de aproapele său, o persoană milostivă și interesată de nevoile aproapelui, gata să întoarcă împătrit ceea ce a luat fără a i se cuveni. Pilda de pocăință a vameșului Zaheu reprezintă un model pentru fiecare generație de creștini, fiindcă ne arată că aspirațiile profunde ale sufletului uman le poate umple numai prezența milostivă, binefăcătoare și iubitoare a lui Dumnezeu.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial