29 martie 2024

Doi turişti s-au pierdut în ceaţă pe munte. Jandarmii şi salvamontiştii le-au venit în ajutor

Webp.net-resizeimageCOMUNICAT DE PRESĂ

Jandarmeria și Salvamont: Ajutor pentru doi turiști rătăciți în munții Bucegi
Doi turiști, aflați în dificultate în munții Bucegi, au fost ajutați de jandarmii montani și salvamontiști.
Duminică, 18 octombrie a.c., în urma unui apel telefonic, jandarmii de la Postul Montan Peștera și salvamontiștii au intervenit pe un traseu turistic din munții Bucegi, în sprijinul unor tineri.
Turiștii se aflau într-o drumeţie pe traseul montan Bolboci-Șaua Strungă-Padina. La un moment dat, în zona Strunga Mică, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, respectiv ceață densă, cei doi nu au mai observat marcajul de pe traseu și s-au rătăcit, solicitând astfel ajutorul salvatorilor montani.
Ajunsi în zonă, jandarmii de la Postul Montan Peștera și salvamontiștii din cadrul Serviciului Salvamont Salvaspeo Dâmbovița i-au condus pe tinerii în vârstă de 23, respectiv 25 de ani, în condiții de siguranță până la un loc de cazare din zona Bolboci. Cei doi bucureșteni nu au necesitat îngrijiri medicale, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona munții Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial