21 mai 2024

Doi hoți din Cojasca au dat atacul într-o casă din Bilciurești

politie-scandal-barPoliţiştii au probat activitatea infracţională a două persoane, prejudiciul fiind recuperat în totalitate

 

Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgovişte au identificat autorii în cazul unui furt din locuinţă, în persoana a doi  tineri din localitatea Cojasca, de 22, respectiv 26 de ani.

 

În fapt, în perioada 13 – 15 septembrie a.c., aceştia au pătruns în curtea locuinţei unui bărbat, situată pe raza comunei Bilciureşti, sustrăgând dintr-o anexă gospodărească mai multe bunuri de uz gospodăresc.

 

Tinerii au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de „furt calificat”, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

Sfaturi utile pentru prevenirea şi combaterea furturilor din locuinţe

 

Asiguraţi-vă locuinţa cu uşi solide, metalice sau confecţionate din materiale rezistente care să fie prevăzute cu încuietori sigure.

 

Dacă locuiţi la casă sau în apartamente situate la parter, etajul 1 sau la ultimul etaj, este recomandat să protejaţi ferestrele şi balcoanele cu grilaje metalice, solide, ale căror console să fie încastrate în zid, iar spaţiile din bare să fie de dimensiuni mici.

 

 

 

 

În cazul în care aţi pierdut cheile ori constataţi că încuietorile sunt blocate prin introducerea de corpuri străine (beţe de chibrit, sârme) procedaţi de îndată la înlocuirea acestora.

 

Manifestaţi prudenţă sporită faţă de necunoscuţii care sună la uşă invocând diverse pretexte (comercianţi ambulanţi, persoane care solicită să dea un telefon urgent sau cer un pahar cu apă).

 

Atunci când observaţi persoane străine care staţionează fără motiv pe scara blocului sau în dreptul uşii unui vecin, nu ezitaţi să-l întrebaţi despre scopul şederii lor acolo; folosirea unui ton politicos, dar ferm poate descuraja potenţialii infractori;

 

NU UITAŢI:

 

Dacă sesizaţi o spargere anunţaţi imediat Poliţia, apelând gratuit 112 şi  nu pătrundeţi într-o locuinţă a cărei uşă a fost spartă sau forţată, deoarece puteţi şterge urme esenţiale necesare prinderii autorilor.

 

De asemenea, este necesar să furnizaţi poliţiei toate datele pe care le deţineţi în legătură cu o eventuală spargere ! Indiferenţa nu face decât să îngreuneze identificarea infractorilor care vor comite şi alte fapte şi pot sustrage chiar şi din locuinţa dumneavoastră.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial