19 aprilie 2024
Distrigaz – Nu au fost scurgeri de gaze în bar, un reşou a provocat explozia!

Distrigaz – Nu au fost scurgeri de gaze în bar, un reşou a provocat explozia!

Distrigaz Sud Reţele aduce precizări privind explozia produsă astăzi, 5 ianuarie, în strada Poet Grigore Alexandrescu, nr. 21, municipiul Târgovişte: La orele 09.30, dispeceratul Distrigaz Sud Reţele a fost sesizat cu privire la o explozie produsă la adresa menţionată. Echipele de intervenţie ale companiei s-au deplasat imediat la faţa locului şi au luat primele măsuri de siguranţă, izolând perimetrul şi sistând alimentarea cu gaze naturale imobilului în cauză, fiind vorba despre un bar. În urma exploziei, doi bărbaţi au suferit arsuri urşoare, fiind transportaţi la spital. Starea de sănătate a victimelor nu a necesitat internarea în spital.

Menţionăm că nu au fost depistate scurgeri de gaze pe reţeaua de distribuţie în zona imobilului respectiv, în urma investigaţiilor tehnice efectuate de către echipele Distrigaz Sud Reţele. Din primele cercetări, s-a constatat că explozia s-a datorat unor neconformităţi ale instalaţiei de utilizare a gazelor naturale (reşou racordat printr-un furtun neomologat) fapt ce contravine normelor tehnice de proiectare şi executare a instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale.

Pentru evitarea unor asemenea evenimente, reamintim clienţilor noştri să nu modifice instalaţiile de utilizare a gazelor naturale. De asemenea menţionăm faptul că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, întreţinerea, exploatarea şi repararea instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale revine în sarcina consumatorului, el fiind responsabil de buna lor funcţionare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial