29 martie 2024
Direcţia Silvică Dâmboviţa va planta, în această primavară, circa 235 mii de puieţi forestieri, pe 18 hectare

Direcţia Silvică Dâmboviţa va planta, în această primavară, circa 235 mii de puieţi forestieri, pe 18 hectare

COMUNICAT

DIRECTIA SILVICA DAMBOVITA marcheaza ,, LUNA PLANTARII ARBORILOR’’ prin actiuni de impadurire la nivelul ocoalelor silvice , de igienizare a suprafetelor din fondul forestier precum si actiuni de popularizare si educatie forestiera .

,,LUNA PLANTARII ARBORILOR’’ este organizata , in fiecare an , intre 15 martie si 15 aprilie , avand un pronuntat caracter educativ in randul populatiilor de toate varstele si in special in randul tinerilor , pentru a sadi sentimentul de ocrotire si respect fata de aceasta inestimabila bogatie a tarii .

In acest an , marcarea debutului ,,Lunii Plantarii Arborilor ‘’printr-o actiune de impadurire nu a fost posibila datorita conditiilor meteo neprielnice.

Pe fondul pandemiei provocata de virusul CoV -2 , Regia Nationala a Padurilor -Romsilva a redus semnificativ actiunile de impaduriri cu voluntari si cele de educatie forestiera , acestea urmand a fi reluate atunci cand conditiile sanitare vor permite acest lucru. Institutiile si asociatiile care si-au exprimat intentia de a participa la actiuni de impadurire in aceasta primavara , vor putea participa in cadru restrans si in conditii meteorologice prielnice efectuarii lucrarilor.

Directia Silvica Dambovita va planta in cursul campaniei de impaduriri din aceasta primavara circa 235 mii buc puieti forestieri pe o suprafata de 18 ha impaduriri integrale , 22 ha completari si pe 1,6 ha refaceri plantatii calamitate .

In cursul anului 2021, Directia Silvica Dambovita va regenera , pe durata campaniilor de impaduriri din primavara si toamna , 136 ha din care 92 ha prin regenerari naturale si 44 ha prin lucrari de impaduriri.

DIRECTOR

Ing.PETRE MARIN

Purtator de cuvant,

Ing.Prodan Adina

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial