29 martie 2024

Direcţia de Asistenţă Socială Dâmboviţa a cerut testarea salariaţilor din centrele de îngrijire

dgaspcConform Ordonanţei Militare nr. 8/09.04.2020, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa a luat măsurile necesare pentru instituirea măsurii izolării preventive la locul de muncă şi la domiciliu pentru personalul angajat al centrelor rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice, centrelor rezidenţiale pentru copii şi adulţi, cu şi fără dizabilităţi, începând cu data de 11.04.2020. Perioada de 14 zile de izolare preventivă la locul de muncă este urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la domiciliu, pe o perioadă egală cu cea de izolare preventivă la locul de muncă, prezenţa personalului în centre asigurându-se în ture/schimburi, conform prevederilor legale.

Pentru protejarea beneficiarilor, din cadrul centrelor sociale, am solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa testarea personalului care intră în izolare preventivă la locul de muncă, înainte de schimbul de tură, din data de 25.04.2020.

Astfel, în data de 22.04.2020, 18 angajaţi din cadrul Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Pucioasa au fost testaţi de către specialiştii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, toate rezultatele fiind negative. Menţionăm că în Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Pucioasa sunt 52 de beneficiari adulţi şi vârstnici cu dizabilităţi, aceştia făcând parte din categoria de persoane vulnerabile în contextul răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2.

Cazarea personalului izolat la locul de muncă se face în cadrul centrelor subordonate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa. De asemenea, asigurăm transportul, în condiţii de siguranţă, pentru toţi angajaţii care intră în tură sau care ies din tură, din cadrul centrelor sociale.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa asigură tuturor centrelor din subordine cele necesare pentru furnizarea serviciilor, în ceea ce priveşte alimentele, medicamentele, materialele igienico-sanitare etc. Nu au existat refuzuri din partea personalului în vederea continuităţii serviciilor sociale, nu au existat demisii sau incidente deosebite.

De asemenea, vă informăm că Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa va solicita Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, la sediul serviciilor sociale aferente, testările COVID-19, în cazul manifestării simptomatologiei specifice COVID-19 sau al unor informaţii din care rezultă contact direct cu o persoană infectată.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial