28 martie 2024
Din 15 martie, se va redeschide Centrul de Sănătate Voinești

Din 15 martie, se va redeschide Centrul de Sănătate Voinești

COMUNICAT DE PRESĂ

Vești bune pentru locuitorii de pe Valea Dâmboviței!

Începând cu data de 15 martie 2022, se va redeschide Centrul de Sănătate Voinești. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, la Voinești urmând să funcționeze o secție de medicină internă și un laborator de radiologie.

Prin reorganizarea Centrului de Sănătate Voinești, Compartimentul Medicină Internă II Voinești va funcționa cu 15 paturi amplasate în 6 saloane, două grupuri sanitare, sală de tratament și un cabinet pentru personal. Această nouă structură medicală, ce aparține Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT), va fi dotată cu: ecograf, aparat EKG, tensiometru, pulsoximetre.

Prelucrarea probelor de laborator se va face în cadrul Laboratorului de Analize Medicale (LAM) – sediul central, iar laboratorul de radiologie va funcționa zilnic, aici fiind încadrați un medic specialist și un asistent medical.

Hrana pentru pacienți va fi asigurată din blocul alimentar central din municipiul Târgoviște, alimentele urmând a fi transportate zilnic, în caserole individuale.

Serviciile de spălătorie pentru acestă unitate medicală vor fi asigurate de SJUT, colectarea lenjeriei urmând să se facă de 2-3 ori pe săptămână.

La acest eveniment important pentru comuna Voinești și localitățile limitrofe, au participat și președintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul general Dănuț Nicolae Popa Stănescu, administratorul public Cristian Avanu, deputatul Carmen Holban, managerul SJUT, Claudiu Dumitrescu, directorul Îngrijiri Medicale SJUT, Rodica Nicolae, toți primarii și viceprimarii de pe Valea Dâmboviței.

Cu acest prilej, președintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, a felicitat autoritățile locale pentru realizarea acestei instituții medicale și i-a asigurat pe cei prezenți de toată deschiderea autorităților județene față de inițiative similare.

În anul 2011, prin reorganizarea Centrului de Sănătate Voinești, structurile medicale existente au devenit secții și laboratoare ale Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Ca atare, în structura organizatorică a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște a fost inclusă și unitatea medicală de la Voinești, cu secția medicină internă III, dotată cu 25 paturi, laborator de radiologie și imagistică IV și cabinet ambulatoriu – medicină internă.

În luna aprilie a anului 2020, activitatea secției Voinești a fost suspendată, aceasta urmând a fi reluată pe 15 martie 2022.

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial