3 mai 2024

TITU se mândreşte cu o super Casă de Cultură! Vino să vezi!

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, a participat, alături prefectul judeţului, Iancu Caracota şi primarul oraşului Titu, Ilie Dinu, la evenimentul de inaugurare a Casei de Cultură, situată în zona Titu Târg. Investiţia: „Execuţie lucrări de reabilitare şi dotare – Aşezământ Cultural”, s-a realizat prin Programul prioritar naţional pentru aşezăminte culturale derulat de Compania Naţională de Investiţii şi Consiliul Local Titu, având o valoare de 2.234.892,02 lei, din care cofinanţare Consiliul Local Titu: 715.165,45 lei.

Aşezământul cultural este modern mobilat şi utilat cu aparatură informatică şi electronică de ultimă generaţie, şi cuprinde: o sală de spectacole cu 174 locuri, scenă, instalaţie de sunet, orgă de lumini, proiectoare; decoruri; o sală garderobă;două cabine pentru artişti;un centru de documentare şi informare format din: bibliotecă, sală de lectură, sală de şedinţe/conferinţe, acces internet, sală destinată petrecerii timpului liber pentru persoanele de vârsta a III-a precum şi o sală de şedinţe.

Clădirea dispune de sistem de încălzire centrală cu gaze naturale, instalaţie de ventilare, sistem antiincendiu, precum şi sistem de supraveghere video.

Cu acest prilej, preşedintele CJD a felicitat pe toţi cei care au contribuit la realizarea Casei de Cultură, care cu siguranţă va anima viaţa culturală a zonei:”Remarc cu bucurie că Titu a devenit oraş european. Aveţi străzi, apă, canalizare, săli de sport, firme de prestigiu care lucrează aici. Iată că, astăzi, aveţi şi o sală de cultură deosebită, construită cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi al primăriei din Titu, clădire ce dispune de toate dotările necesare pentru un act de cultură european. Vă urez din tot sufletul să o stăpâniţi sănătoşi şi să o lăsaţi moştenire urmaşilor dumneavoastră. Mulţumesc celor care şi-au adus contribuţia la realizarea acestui obiectiv şi La mulţi ani tuturor celor care poartă numele Sfântului Nicolae, pe care noi, românii îl sărbătorim astăzi!

După cum a precizat şi primarul oraşului Titu, Ilie Dinu, acest obiectiv era o necesitate pentru localitate, investiţie aşteptată de ani buni de locuitorii oraşului:” Suntem aici în zona Titu – Târg, o zonă a MDRT –ului, putem spune, dacă ne amintim că acum câteva luni am asistat la inaugurarea Şcolii nr. 2, şcoală realizată tot cu sprijinul Ministerului Dezvoltării. Nu-mi rămâne decât să vă asigur că este un prim moment al începutului de inaugurări, urmând ca, în viitorul apropiat, să oferim un bloc cu 12 locuinţe celor de la Renault care au venit şi investit în Titu şi, tot în perioada următoare, vom finaliza reţeaua de apă şi canalizare. Pentru investiţia inaugurată astăzi mulţumesc în mod deosebit Companiei Naţionale de Investiţii, domnului preşedinte al Consiliului Judeţean, domnului prefect şi tuturor acelora care ne-au sprijinit şi au fost alături de noi pentru a realiza această clădire minunată”.

La inaugurare au participat, alături de oficialităţile locale şi judeţene, elevi, preşcolari, părinţi şi cadre didactice. Noul aşezământ de cultură a găzduit cu acest prilej un spectacol de muzică şi dans oferit de copiii din şcolile şi grădiniţele din Titu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial