3 mai 2024
Dezvăluirile senatorului Dragoş Popescu au pus pauză unei licitaţii “cu cântec” pentru închirierea Bazei Sportive din Conţeşti. “Aici are loc, ilegal, organizarea de şantier pentru lărgirea la 4 benzi a DN 71”

Dezvăluirile senatorului Dragoş Popescu au pus pauză unei licitaţii “cu cântec” pentru închirierea Bazei Sportive din Conţeşti. “Aici are loc, ilegal, organizarea de şantier pentru lărgirea la 4 benzi a DN 71”

Dezvăluirile făcute în ultimele zile de senatorul Dragoş Popescu au pus pauză unei licitaţii “cu cântec” pentru închirierea Bazei Sportive din Conţeşti. “Aici are loc, ilegal, organizarea de şantier pentru lărgirea la 4 benzi a DN 71”, spune parlamentarul Reper.

Dragoş Popescu a mers astăzi la sediul primăriei din Conţeşti, unde ar fi trebuit să se ţină, la prânz, licitaţia pentru închirierea bazei sportive, dar aceasta nu a mai avut loc.

Senatorul spune că firma turcească desemnată câştigătoare a contractului de lărgire la 4 benzi a DN 71 şi-a organizat în afara legii şantierul pe terenul care aparţine bazei sportive.

“La Baza Sportivă din Conţeşti au fost executate nişte lucrări, clădiri, fără autorizaţie, de o firmă turcească, firma care a câştigat contractul de lărgire la patru benzi a DN 71. Toate lucrările de aici au fost executate ilegal, a făcut un contract de închiriere cu primăria, fără a avea o hotărâre de consiliu local, în luna a şaptea. Primăria, probabil, a şi încasat banii pe acest contract de închiriere.

În urma reclamaţiilor mele la ISC, primăria a amendat firma respectivă pentru construirea fără autorizaţii de construcţii a acestei clădiri şi a dispus sistarea activităţii. Suntem aici şi vedem că lucrările nu au fost oprite. Această organizare de şantier nu este prinsă în acordul de mediu emis pentru lărgirea DN 71, este prinsă undeva lângă Târgovişte.

Pentru a putea fi aici, ar fi trebuit să modifice înainte acordul de mediu şi după să ceară reactualizarea lui, înainte să înceapă orice lucrare aici, pe teren. Acordul de mediu pentru acest proiect, această lărgire a DN 71, poate fi anulat. Am făcut notificări către ANPM, APM şi CNAIR, aştept răspunsul”, a spus senatorul Reper.

Parlamentarul a încercat să discute şi cu reprezentanţii firmei turceşti, dar aceştia au refuzat. Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor.

“Ținând cont că lucrarea de lărgire la patru benzi de circulaţie a DN 71 este un proiect de importanţă națională, iar eventuala anulare a unui acord de mediu pentru această lucrare ar avea implicații majore, vă supun atenției modul în care a început acest proiect prin organizarea de șantier:

1. În data de 05.07.2023 Marian-Nicolae Alexandru, acționând în calitate de primar reprezentând UAT Primăria Conțești, încheie cu subscrisa GUN AL Madencilik lnsaat Nakliye Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi Ankara (Sucursala Constanța, cu sediul social în mun. Constanța, str. Călugăreni, nr. 2, sc. A. et. 4, ap. 5, jud. Constanța, înregistrată la Reg. Com. sub nr. J13/1038/2022, având CUI RO45874841) contractul de închiriere nr. 5553/05.07.2023 având ca obiect „închirierea BAZEI SPORTIVE – LOTUL 2 a localităţii Conțești în suprafaţă de 16.680 mp situat în strada Sf. Dumitru, nr. 399A, judeţul Dâmboviţa, conform descrierilor și detaliilor din Cartea Funciară nr. 72095 Conțești și a planului de lotizare”;

2. Nu există Hotărâre de Consiliu Local prin care să se aprobe încheierea acestui contract, ea fiind adoptată abia în 27.09.2023 (HCL nr.69) la 2 luni distanță și doar în momentul în care personal am sesizat ilegalitatea lucrărilor de organizare de șantier pe care firma respectivă începuse a le executa pe terenul respectiv. Închirierea s-a făcut fără licitație publică, cu încălcarea intenționată a punctului 5 al art. 333 din OUG nr.57/03.06.2019 („Închirierea bunurilor proprietate publică a statului sau a unităților administrativ-teritoriale se face pe bază de licitație publică”);

senatorul Dragoş Popescu, reprezentant al Partidului Reper

3. În data de 28.09.2023 am sesizat Instituţia Prefectului Dâmboviţa pentru a constata nelegalitatea HCL 69/27.09.2023, iar prin răspunsul nr. 21959/03.11.2023 mi s-a comunicat faptul că împotriva acelei hotărâri a fost făcută o plângere prealabilă de către Instituţia Prefectului în vederea reexaminării actului respectiv;

4. HCL a Consiliului Local Conțești nr. 79/10.11.2023 anunță procedura de licitație publică pentru închirierea bunului Bază Sportivă – Lot 2, titlul anunțului de licitație publică este “PRIVIND SCOATEREA LA LICITAȚIE PUBLICĂ PENTRU ÎNCHIRIEREA DE SPAȚII PENTRU MONTAREA DE BIROURI ADMINISTRATIVE ȘI CONTAINERE PENTRU CAZARE ÎN SPAȚIILE DISPONIBILE DIN BAZA SPORTIVĂ CONȚEȘTI” ce va avea loc în data de 08.12.2023;

5. În data de 05.10.2023 am sesizat Inspectoratul de Stat în Construcții, iar prin adresa nr. DO-492630-29.11.2023 am fost informat de către ISC că în urma controlului pe care l-au efectuat, Primăria Conțești prin PV de constatare și sancționare a contravențiilor nr. 1/21.11.2023 a sancționat contravențional SC GUN AL MADENCILIK INŞAAT NAKLIYE VE TIKARET ANANIM ŞIRKETI ANKARA, SUCURSALA CONSTANŢA pentru executarea lucrărilor de construire a unui număr de 5 corpuri de construcții, executate fără autorizaţie de construire, pe terenul de sport din baza sportivă Conţeşti pentru a fi folosite ca organizare de şantier;

6. În data de 21.11.2023 Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița, prin adresa nr. 16821/876, mă informează că societatea menţionată mai sus depune în data de 23.10.2023 documentația pentru obținerea acordului de mediu pentru proiectul organizare de șantier pentru proiectul Modernizare DN71 Bâldana Târgovişte, însă la data de 01.11.2023 societatea a renunţat la solicitare;

7. Faptul că inițial domnul primar Alexandru Marian-Nicolae încheie în mod ilegal cu societatea SC GUN AL MADENCILIK INŞAAT NAKLIYE VE TIKARET ANANIM ŞIRKETI ANKARA, SUCURSALA CONSTANŢA contractul de închiriere nr. 5553/05.07.2023, iar ulterior în urma reclamațiilor și a celor descrise mai sus, acesta reia procedura de închiriere, dându-i de data aceasta un iz de legalitate, luând în considerare şi titlul anunţului pentru licitaţia publică din data de 08.12.2023, mă face să suspectez că această licitaţie este una cu câștigător ştiut și făcută doar pentru a acoperi ceea ce s-a întâmplat anterior. Primăria scoate la licitație publică închirierea unui teren categoria de folosinţă spații verzi, respectiv teren de sport proprietate publica a UAT Conţeşti, cu dedicație, pentru realizarea de birouri administrative și spații de cazare pentru o societate pe care a amendat-o cu doar 17 zile anterior datei licitației pentru executarea acestor lucrări fără autorizație de construire”, se arată în informarea transmisă de Partidul Reper filiala Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial