27 aprilie 2024
Mătăsaru: 100 de tone de deşeuri deţinute ilegal, confiscate de comisarii Gărzii de Mediu

Mătăsaru: 100 de tone de deşeuri deţinute ilegal, confiscate de comisarii Gărzii de Mediu

Garda de Mediu a fost în control, ieri, la Mătăsaru, în județul Dâmbovița, iar în vizor au fost cei care ard deșeuri ilegal ca să vândă apoi la fier vechi metalul recuperat din gunoaie.

Inspectorii au amendat 15 persoane cu suma totală de 600.000 de lei.

Totodată, comisarii Gărzii de Mediu au confiscat 100 de tone de deșeuri deținute ilegal.

Update/ Amplă acțiune pentru combaterea evaziunii fiscale și a incendierilor ilegale de deșeurile

În dimineața zilei de 28 februarie, peste 90 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sprijiniți de patru grupe de luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au efectuat controale, în comuna Mătăsaru, la 15 agenți economici cu domeniu de activitate în colectarea deșeurilor feroase si neferoase.

De asemenea, la acțiune au participat 15 echipe de comisari de la Garda Națională de Mediu, 50 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița și Prahova, dar și 60 de jandarmi de la Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.

În urma acțiunii, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, conform prevederilor art. 66 din O.U.G. nr. 92/2021, dispunându-se indisponibilizarea a peste o sută de tone de deșeuri feroase.

De asemenea, polițiștii au întocmit trei dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect”, precizează IPJ Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial