2 mai 2024
Deznodământ tragic. Autoritățile confirmă decesul. Cine răspunde pentru moartea omului?

Deznodământ tragic. Autoritățile confirmă decesul. Cine răspunde pentru moartea omului?

Deznodămând tragic în cazul bărbatului de 57 de ani, strivit de o placă de beton, astăzi, în comuna Mătăsaru.

Autoritățile confirmă decesul omului.

”La data de 26 august a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că peste o persoana a căzut un zid.

În urma deplasării la fața locului, în satul Poroinica, din primele verificări, polițiștii au constatat că un bărbat, de 57 de ani, din Vâlcea, angajat al unei societăți comerciale, în timp ce ar fi efectuat lucrări de consolidare a unei unități de învățământ, ar fi fost surprins sub un zid care s-ar fi dărâmat. Din nefericire, a fost declarat decesul bărbatului.

n cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă si neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. Despre eveniment au fost informați și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița”, precizează IPJ Dâmbovița.

”La Poroinica este deschis un șantier pentru consolidare, extindere și modernizare a unei clădiri care aparține Școlii Gimnaziale Mătăsaru, cladire construită prin 1950, cu fundație de caramidă.

Lângă colțul care a cedat s-au efectuat lucrări de săpare a unei noi fundații, pentru corpul nou (extinderea colii- cu clase noi și o sală de sport). Fundația nouă nu a mai apucat să fie turnată.

Colțul acela avea nevoie de reparații și consolidari de câțiva ani, de când au apărut crăpături vizibile în zidărie, între caramizi. Aproape sigur nu s-au respectat nici normele de protecție a muncii”, ne-a spus un martor, sub protecția anonimatului.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial