27 aprilie 2024

DEZMINȚIRE! Apa din Târgoviște NU E OTRĂVITĂ!

www.mariusbuga.ro_images_compa3COMUNICAT DE PRESA

                  Având în vedere informațiile care au apărut în presa locală cu privire la “otrăvirea” sursei de apă Lazuri-Văcărești, Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița face următoarele precizări:

                 Calitatea apei distribuită către populație se înscrie în parametrii de potabilitate prevăzuți de legislația în vigoare, neexistând pericol de îmbolnăvire.

                Apa livrată consumatorilor este monitorizată, conform unui program stabilit și ori de câte ori este necesar, de către laboratorul propriu al CATD și de către Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița. Acest lucru se realizează la ieșirea din stația de apă și la consumatori. Rezultatele monitorizării de control nu indică depășiri ale concentrației de nitrați.

               Este adevărat că în ultimii ani s-a înregistrat o creștere a concentrației de nitrați la forajele din zona localităților Ulmi și Lazuri, dar din aceste surse nu se livrează apă.

               Aceste foraje sunt monitorizate privind calitatea apei, neexistând nici un pericol de contaminare a apei livrate populației (aceste foraje fiind scoase din funcțiune).

              Pe această cale vă rugăm să comunicați în presă faptul că asigurăm consumatorii că apa livrată este monitorizată permanent, că apa este potabilă și poate fi consumată fără nici un risc pentru sănătate.

  

CONDUCEREA

SC COMPANIA DE APĂ TÂRGOVIȘTE DÂMBOVIȚA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial