18 aprilie 2024

“Deşteaptă–te române!” Astăzi, Ziua Imnului Naţional al României!

www.mariusbuga.ro_images_steag1Data de 29 iulie a fost proclamată, în conformitate cu Legea nr. 99 din 26 mai 1998, Ziua Imnului Naţional al României.

Imnul Naţional al României “Deşteaptă–te române !” este consfinţit prin Constituţia României şi reprezintă simbolul unităţii, al identităţii istorice şi culturale, al demnităţii şi de aceea este sărbătorit cu stimă şi respect, ca zi de sărbătoare a poporului român.

Pe 29 iulie 1848, “Deșteaptă-te, române !” a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, devenind un simbol al revoluţiei române din 1848.

Pentru evocarea acestei zile, miercuri – 29 iulie, începând cu ora 10:00, la ceremonialul militar religios public organizat de autorităţi în Piața “Tricolorului” din Municipiul Târgovişte, din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmbovița vor fi prezenți ofițeri din comanda inspectoratului şi un pluton de defilare constituit dintr-un ofiţer şi 15 subofiţeri, care vor participa la activităţile din program (intonarea Imnului de Stat al României, moment de rugăciune și alocuțiuni ale autorităților locale și județene şi defilarea detaşamentului de onoare).

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial