5 mai 2024

Dâmboviţa – Peste 100 de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor!

www.mariusbuga.ro_images_pustiCOMUNICAT DE PRESĂ

Poliţia dâmboviţeană vă informează:

În perioada ianuarie-iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au constatat 270 de infracţiuni şi au aplicat 42 desancţiuni contravenţionale.

Din numărul total al infracţiunilor , 111 au fost la regimul armelor şi muniţiilor, 43 la Legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic şi 73 la regimul substanţelor periculoase şi explozivi.

Totodată, în urma neregulilor descoperite, poliţiştii au confiscat 78 de arme, 608 kilograme de materiale explozive şi 345 bucăţi muniţie.

Ca şi măsură complementară, faţă de 136 de persoane s-a dispus anularea dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor letale sau neletale, cele mai multe fiind consecinţa neprelungirii valabilităţii permisului de armă sau faptul că cei în cauză reprezintă un pericol pentru ordinea şi siguranţa naţională.

De asemenea, în cazul a 11 deţinători de arme letale şi neletale supuse autorizării s-a dispus măsura suspendării dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor întrucât împotriva acestora a fost pusă în mişcare acţiunea penală.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial