2 mai 2024

Deputatul Săvoiu, îngrijorat de soarta poştaşilor din Odobeşti!

www.mariusbuga.ro_images_postasPARLAMENTUL ROMÂNIEI

 

CAMERA DEPUTAŢILOR

 

 

Grupul Parlamentar al Partidului Social Democrat

 

 

ÎNTREBARE

 

 

 

          Adresată: Domnului ALEXANDRU-RĂZVAN COŢOVELEA

                               Ministrul pentru Societatea Informaţionalǎ


 

 

De către dl. Deputat: IONUŢ CRISTIAN SĂVOIU

Circumscripţia electorală: 16

Colegiul electoral: 7

Grupul parlamentar: PSD

Obiectul întrebării: Suplimentarea posturilor de lucrǎtori poştali în comuna Odobeşti, judeţul Dâmboviţa

 

 

Domnule Ministru,

Poşta Română este lider pe piaţa serviciilor poştale în România şi unicul prestator de serviciu poştal universal, ce operează printr-o reţea de 5.687 unităţi poştale, cu acoperire naţională.

La data de 01 ianuarie 2013, Poşta Română avea 32.887 de angajaţi. În perioada 18-23 august 2013, un număr de 3.650 de angajaţi ai companiei au fost disponibilizaţi. Acest proces de restructurare, respectiv disparţia mai multor posturi de conducere din structura organizatorică a Poştei şi inclusiv diminuarea numǎrului de salariaţi a condus în mod direct şi nemijlocit la întârzierea acordǎrii drepturilor băneşti aferente sistemului public de pensii, al asigurărilor sociale de stat, IOVR, agricultori şi pensii militare, dar şi a trimiterilor poştale.

Aceste efecte se rǎsfrâng, în particularitate şi comunei Odobeşti, care este situată în partea de sud a judeţului Dâmboviţa, în imediata apropiere a oraşului Titu şi la 40 km de municipiul Târgovişte.

Înainte de restructurarea Poştei Române, comuna Odobeşti avea 4 (patru) lucrǎtori poştali, însǎ în prezent sunt numai 2 (doi) care asigur cu dificultate serviciile poştale pentru o populaţie de 5200 de locuitori ale celor 6 (şase) sate componente, şi anume Odobeşti, Crovu, Zidurile, Brîncoveanu, Miuleşti, Posta.

Astfel cǎ, volumul de prestatii postale în aceastǎ comunǎ si numǎrul de angajaţi ai Ghişeului Poştal produce o discrepanţǎ majorǎ care se rǎsfrânge asupra cetǎţenilor care ar trebui sǎ beneficieze de calitatea şi promptitudinea serviciilor poştale.

 

Domnule Ministru,

Pentru restabilirea echilibrului între volumul de prestaţii poştale, numǎrul populaţiei şi numǎrul de angajaţi ai Ghişeului Poştal Odobeşti, are în vedere Ministerul pentru Societatea Informaţionalǎ suplimentarea posturilor de lucrǎtori poştali în comuna Odobeşti, judeţul Dâmboviţa?

Solicit răspuns scris.

               Cu deosebita consideraţie,

                                                                                               Deputat Ionuţ Cristian SĂVOIU

Data: 26.05.2014

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial