19 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga: “USR PLUS și-a asumat încă de la început eliminarea tuturor pensilor speciale “

Deputatul Daniel Blaga: “USR PLUS și-a asumat încă de la început eliminarea tuturor pensilor speciale “

“Am să fiu cât se poate de scurt: USR PLUS și-a asumat încă de la început eliminarea tuturor pensilor speciale. De ce? Pentru că privilegiile duc la inechitate iar acestea la prăpăstii între oameni. Și nimeni n-ar trebui să-și dorească asta.

Azi, timp de o oră, am dezbătut în cadrul Comisiei pentru Administraţie pensiile speciale ale primarilor, un privilegiu votat prin OUG acum 2 ani, pe care am reușit să îl amânăm și pe care îl doream acum eliminat, așa cum ar fi firesc. Din păcate, proiectul a primit raport de respingere, cu tot efortul și votul nostru.

N-am să mint, rezultatul acesta e surprinzător, cu atât mai mult cu cât fiecare partid politic mimează că-și dorește să respecte principiul egalității între oameni.

Vă spun atât însă: nu vom renunța. S-ar putea să trebuiască să ne întoarcem la aceste proiecte de zeci de ori. O vom face. Mai devreme sau mai târziu, privilegiile nemeritate vor dispărea. Nu pentru că ne-am asumat asta, însă, căci nu-i vorba de noi aici. Pentru simplul fapt că așa e etic.

Pentru că oamenii merită acest lucru. Pentru ei, continuăm. Ori de câte ori va fi nevoie”, spune deputatul Daniel Blaga, preşedintele USRPLUS Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial