5 mai 2024
Deputatul Daniel Blaga – ”USR cere Guvernului creșterea imediată a salariilor profesorilor și 6 la sută din PIB pentru Educație”

Deputatul Daniel Blaga – ”USR cere Guvernului creșterea imediată a salariilor profesorilor și 6 la sută din PIB pentru Educație”

”Susținem educația! USR cere Guvernului creșterea imediată a salariilor profesorilor și 6% din PIB pentru educație

Asistăm la o campanie denigrare tot mai puternică împotriva profesorilor în mediul online. E scos în evidență mai ales faptul că această grevă ar fi venit pe nepusă masă, când adevărul e diametral opus: se știa de ea încă din februarie.

Toate solicitările în acest răstimp au fost complet ignorate de către un Minister al Educației preocupat parcă de orice mai puțin de domeniul esențial pe care îl păstorește.

Azi, educația a ajuns la un nivel atât de jos al salariilor încât anumiți profesori nici măcar nu își pot permite să rămână în grevă, dat fiind faptul că veniturile lor sunt înghețate acum. Pe acest aspect și pe această tactică de intimidare pare că se bazează Executivul, încercând astfel într-un mod neonorabil să „rezolve” criza profundă a învățământului cu care ne confruntăm.

Cadrele didactice au însă în colegii mei aliați de nădejde. Nu doar la modul declarativ, nu. Faptic, USR tocmai a depus o moțiune împotriva ministrului educației, alături de Forța Dreptei.

Cerințele sunt clare: creșterea imediată a salariilor profesorilor și acordarea a 6% din PIB, începând cu anul viitor, pentru educație. Celor care ne spun din nou că nu ar fi bani, le repet: haideți să tăiem TOATE pensiile speciale. Astăzi. Mâine. Așa putem rezolva această criză. Așa investim în mod real în România de azi și de mâine”, a declarat deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmbovița.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial