2 mai 2024
Scandal în ședința Consiliului Local Moreni. Reprezentantul USRPLUS, împiedicat să ia cuvântul de consilierul PNL

Scandal în ședința Consiliului Local Moreni. Reprezentantul USRPLUS, împiedicat să ia cuvântul de consilierul PNL

”Legea administrației publice locale stabilește caracterul public al ședințelor Consiliului Local. Legea transparenței decizionale în administrația publică stabilește participarea cetățenilor în ședințele publice. Conform acestor acte normative fiecare cetățean poate participa la ședințele Consiliului Local.

Prezența la ședințe poate deschide un bun și eficient canal de comunicare între cetățeni și aleșii locali. Așa a procedat și colegul nostru de la USRPLUS Moreni, Gabriel Gogeoiu, care a asistat la câteva ședințe, fiind interesat de subiectele dezbătute în CL Moreni.

Președintele de ședință poate oferi sau nu oportunitatea cetățenilor de a se exprima pe anumite teme. Doar că nu președintele ședinței a îngrădit colegului nostru posibilitatea de a se exprima, ci tocmai consilierul local PNL Robert Harabagiu, cel care a fost desemnat să conducă următoarele ședințe de CL și care a spus că “nu aveți voie să vorbiți”!

Ne întrebăm de ce oare tocmai domnia sa nu încurajează acest tip de dialog? Dacă la această ședință a intervenit atât de autoritar, oare cum va conduce ședințele în cadrul cărora va fi președinte?

Când vor înțelege aleșii locali că oamenii vor transparență decizională, că vocea lor trebuie ascultată și că ei ocupă acele funcții prin votul cetățenilor pentru a fi în slujba lor?Vremea “pumnului în gură” sau expresii de genul “vorbești când îți dau eu voie” trebuie să apună.

Doar prin dialog civilizat și colaborare conducătorii și cetățenii pot realiza fapte bune pentru dezvoltarea comunității. Transparența nu este negociabilă!”

sursa – USRPLUS Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial