3 mai 2024
Deputatul Daniel Blaga: “Statul ar trebui să intervină pentru a oferi un suport oamenilor, nicidecum pentru a crește birurile”

Deputatul Daniel Blaga: “Statul ar trebui să intervină pentru a oferi un suport oamenilor, nicidecum pentru a crește birurile”

“În situații ce criză, Statul ar trebui să intervină pentru a oferi un suport oamenilor, nicidecum pentru a crește „birurile”. De aceeași părere au fost și colegii mei senatori care au votat împotriva unei ordonanțe care a trecut cumva pe sub radarul mass mediei, Ordonanța de Guvern nr. 16. Aceasta vizează impozitarea muncii part-time drept activitate cu normă întreagă și impune, fără nicio motivare, creșterea impozitelor pe case cu 50%. Concret, taxe mai mari pentru români într-un moment complet inoportun.

❌ Veniturile mai mari la buget nu reprezintă nici ele un alibi, de vreme ce actul normativ a dus la pierderea a aproape 100.000 de locuri de muncă part-time. Pe scurt, 100.000 de oameni care și-au pierdut un loc de muncă din cauza suprataxării propuse de PSDNL și de UDMR, cărora li s-a părut normal ca, spre exemplu, 2 ore de muncă să fie taxate drept 8. Nu mai are sens să spun că ne-am zbătut în comisii, fiecare amendament USR fiind însă blocat de Coaliția de Guvernare, în timp ce pensiile speciale pentru parlamentari rămân de neatins și-n timp ce zecile (sau sutele) de milioane de Euro „cu dedicație” pentru presa sau clienții „de partid” continuă anual să se cheltuie”, a precizat deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmboviţa şi secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial