4 mai 2024
Deputatul Daniel Blaga: “România nu mai are voie să abordeze toamna aceasta așa cum a făcut-o anul trecut”

Deputatul Daniel Blaga: “România nu mai are voie să abordeze toamna aceasta așa cum a făcut-o anul trecut”

“În mai multe țări din U.E. se discută deja despre ceea ce urmează în sezonul rece, căutându-se atent soluții și realizându-se planuri în funcție de diferite scenarii.

Se vorbește deschis inclusiv despre raționalizări și economisire, chiar dacă idealul e ca nimeni să nu fie pus în acea situație. În România, beznă. PSD și PNL se ceartă pe portofoliul de la energie pentru a putea controla o poziție cheie de pe urma căreia s-ar putea profita de noua criză care stă să vină. Primarii PSDNL nu par nici ei mai interesați de subiect, cerându-i primului ministru Ciucă, în urma întâlnirii cu acesta, asigurări cu privire la pensiile speciale, nu la situația celor pe care-i „păstoresc”.

O nouă sesiune parlamentară a început iar problemele actuale nu doar că n-au fost rezolvate dar cei care conduc destinele României nu par că s-ar grăbi nicăieri. O nouă luptă trebuie să înceapă. USR a depus formal moțiunea simplă împotriva ministrului energiei, așa cum a promis, însă e nevoie de decență de-acum și din partea PSDNL. Pentru că vara a trecut iar timpul trece.

🙏 Deschis, nu-mi rămâne decât să o spun: România nu mai are voie să abordeze toamna aceasta așa cum a făcut-o anul trecut. Într-un moment în care nimeni nu mai vinde energie pentru că nimeni nu are încredere că guvernul va și plăti diferența între prețul de piață și prețul plafonat, e nevoie de acțiune rapidă. E nevoie ca Guvernul să genereze încredere în primul rând și să nu mai amâne luarea unor decizii.

Soluții le-am oferit deja. De-acum e pur și simplu vorba despre a lăsa deoparte jocurile politice, în detrimentul spiritului civic. Vreau să cred că acesta din urmă nu s-a pierdut”, a menţionat deputatul Daniel Blaga, lider al USR Dâmboviţa şi secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial