28 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga: ”Republica Moldova trebuie susținută în demersul său de aderare la Uniunea Europeană!”

Deputatul Daniel Blaga: ”Republica Moldova trebuie susținută în demersul său de aderare la Uniunea Europeană!”

”Republica Moldova trebuie susținută în demersul său de aderare la Uniunea Europeană!

Ultimul an și jumătate ne-a arătat că până și pacea poate fi fragilă și că valorile pro-europene pot fi atacate chiar din interior, dacă nu suntem atenți. Acestea sunt motive cât se poate de puternice pentru a susține aderarea Republicii Moldova, o țară care a arătat că are forța necesară pentru a-și urma parcursul pro-european, la U.E.

Vestea acestei săptămâni e îmbucurătoare: Moldova are șanse reale să înceapă negocierile încă din acest an!

Astfel, alături de mai mulți colegi: Carp Lilian membru USR Moldova, parlamentar PAS și candidat la Primăria Chișinău, Dan Barna, Oana Țoiu, Monica Berescu, Denisa Neagu, Bogdan Rodeanu, Mihai Badea, Adrian Giurgiu, Victor Ilie, Lazar Ion Marian, Brian Cristian, am fost în week-end-ul care tocmai a trecut într-o caravană peste Prut, discutând cu zeci de cetățeni moldoveni și cu primari din raionul Strășeni.

Au avut loc dialoguri pe teme important: birocrația și blocajele în redobândirea cetățeniei, înfrățirea unor primării din România și Moldova, proiectele de investiți ale României în Republica Moldova, aderarea la Uniunea Europeană, precum și accesarea comună a mai multor proiecte europene, astfel încât ambele țări să poată beneficia din plin.Cred și credem că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană.

Drumul e lung, firește, așa cum a fost și-n cazul țării noastre însă cu atât mai important devine un suport altruist; pentru că, la finalul său, discutăm atât despre securitate cât și despre bunăstare.

Menținerea aderării Moldovei pe agenda publică de la Chișinău, București și Bruxelles reprezintă astfel un obiectiv al USR, unul public, iar rezoluția promovată în cadrul AP OSCE de anul acesta din Vancouver, privind garantarea securității granițelor Republicii Moldova, promovată de Dan Barna împreună cu Veronica Roșca, e o acțiune clară în această direcție.

Legăturile dintre români și moldoveni sunt dintre cele mai puternice iar a fi aproape unii de alții, nu doar la nivel declarativ ci mai ales faptic ar trebui să reprezinte o normalitate. Una în care cred. Una în care credem”, spune deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmbovița.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial