4 mai 2024
Deputatul Daniel Blaga: ”Cazul de la Constanța e revoltător: Poliția putea să intervină la timp, dar nu a făcut-o”

Deputatul Daniel Blaga: ”Cazul de la Constanța e revoltător: Poliția putea să intervină la timp, dar nu a făcut-o”

”Fiecare dramă care poate fi evitată doare enorm. Dincolo de empatie însă, rămâne frustrarea aceasta enormă că vinovații morali ajung să fie arătați cu degetul la nivel de comunitate doar după ce se petrece (încă) o tragedie.

Cazul de la Constanța e revoltător: un tânăr drogat la volan curmă două vieți și rănește alți oameni. Înspăimântător e însă (și) faptul că Poliția putea să intervină la timp dar nu a făcut-o.

Primiseră un telefon care specifica clar faptul că o persoană conduce haotic pe străzi, în miez de noapte. L-au identificat pe făptaș, l-au controlat, ba au mai găsit și droguri în mașina acestuia.

Cu toate astea, l-au lăsat să plece. Probabil că nu vom afla niciodată exact de ce. Ni se vor promite anchete, ni se vor oferi anumite alibiuri, ba poate că vom vedea și câte un șefuț „sacrificat” pentru a se opri întreaga tevatură.

Realitatea e însă că reformarea Sistemului e de (prea) mult timp imperativă. Au spus-o chiar EI, în urmă cu câțiva ani. Firește, starea de fapt s-a păstrat.

Ministrul Predoiu nici măcar nu e capabil să ne spună câte aparate de tip DrugTest deține Poliția Română și cum le folosește. Vedem aceleași scuze tardive în timp ce trăim periodic aceleași drame. De acum, inclusiv una în care făptașul fusese prins înainte de a ucide pe cineva, dar a fost lăsat să plece.

O demisie „la vârf” nu-i nici pe departe suficientă dar e un prim pas. Sistemul trebuie reformat. România merită asta iar fiecare dintre noi TREBUIE să se poată simți în siguranță; în caz contrar discutăm despre o țară aruncată în haos”, arată deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmbovița.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial