24 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga – “Preţurile la benzină şi motorină au crescut cu până la 40 la sută. Guvernul oferă 50 de bani reducere”

Deputatul Daniel Blaga – “Preţurile la benzină şi motorină au crescut cu până la 40 la sută. Guvernul oferă 50 de bani reducere”

“Între 34% și 40%. Cu atât au crescut prețurile la benzină și motorină doar în prima jumătate a acestui an. Iar (și) pe fondul inflației tot mai mari, creșterile de la pompă nu par sub nicio formă că se vor opri în lunile care vin. Concret, cu un salariu mediu, un român poate astăzi cumpăra cam 463 de litri de benzină, cu 200 mai puțin decât anul trecut. În aceste condiții, „suportul” oferit de Guvern, acei 50 de bani, înseamnă doar o picătură rezolvată într-un rezervor de probleme.

💰 Chiar și așa, Guvernul de 50 de bani refuză cu încăpățânare să reducă TVA-ul și accizele la carburanți, așa cum a propus USR încă din februarie, în timp ce aleg să supra-taxeze și să impună condiții mai exigente micilor antreprenori și întreprinzători. Pe scurt, vor bani și taxe dar doar de la cei pe care-i consideră mici, arătând că interesul față de cetățeni e nul. Pardon, de fix 50 de bani”, a precizat deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmboviţa şi secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial